304
|

Eξώδικο Γιάννου στον Νίκο Παπανδρέου: «Λες ψέματα» [έγγραφο]

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2018, 12:28

Eξώδικο Γιάννου στον Νίκο Παπανδρέου: «Λες ψέματα» [έγγραφο]

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2018, 12:28

Εξώδικη διαμαρτυρία προς τον γιο του Ανδρέα Παπανδρέου, Νίκο Παπανδρέου, απευθύνει από τις φυλακές Κορυδαλλού ο προφυλακισθείς πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, με αφορμή συνέντευξη του συγγραφέα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», όπου μεταξύ άλλων δήλωνει ότι δεν πρόκειται να επωμιστεί ο ίδιος τις αμαρτίες άλλων (αναφερόμενος σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ).

«Καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Οπως ο Ακης, ο Γιάννος και κάθε πολιτικός που ενθυλάκωσε χρήματα του Δημοσίου. Γι’ αυτή την πράξη του, όμως, δεν φέρει ολόκληρη την ευθύνη η παράταξή του. Συμβαίνει σε όλα τα κόμματα, σε όλες τις κοινωνίες και συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Αρνούμαι ως Νίκος Παπανδρέου να κουβαλάω στους ώμους μου τις αμαρτίες των άλλων», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του γιου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γιάννου Παπαντωνίου ο οποίος απάντησε με εξώδικο.

 «Διαμαρτύρομαι εντονότατα για την έκδοση εκ μέρους σας ψευδών γεγονότων σε βάρος μου, που πλήττουν και αμαυρώνουν την τιμή και την υπόληψή μου. Συγκεκριμένα αναφέρετε ψευδώς ότι ενθυλάκωσα χρήματα του Δημοσίου και ότι γι αυτή την πράξη μου δε φέρει ολόκληρη την ευθύνη η παράταξή μου και ότι αρνείσθε να κουβαλάτε στους ώμους σας τις αμαρτίες άλλων», τονίζεται στην εξώδικη διαμαρτυρία του προφυλακισθέντος πρώην υπουργού.

«Με την άνω ασύμμετρη και συκοφαντική προπέτειά σας, όχι μόνο τραυματίζετε ανεπανόρθωτα στο τεκμήριο αθωότητάς μου (…) αλλά υποκαθιστάτε και τον φυσικό δικαστή μου εκδίδοντας ετυμηγορία ότι δήθεν ενθυλάκωσα χρήματα του Δημοσίου», συνεχίζει ο κ. Παπαντωνίου στην επίθεσή του προς τον Νίκο Παπανδρέου.

Τον  κατηγορεί τέλος ότι με τέτοιου είδους δηλώσεις «τροφοδοτεί με καύσιμη ύλη» την κυβερνητική μηχανή στην επιχείρησή της να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή της χώρας, ώστε να αφαιμάξει πολιτικά την παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...