284
Επίσημα και η Πενσιλβάνια στα χέρια του Μπάιντεν | Reuters

Εκλογές ΗΠΑ: Επικυρώθηκε η νίκη του Μπάιντεν στην Πενσιλβάνια

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2020, 19:29
Επίσημα και η Πενσιλβάνια στα χέρια του Μπάιντεν
|Reuters

Εκλογές ΗΠΑ: Επικυρώθηκε η νίκη του Μπάιντεν στην Πενσιλβάνια

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2020, 19:29

Επισφραγίστηκε και επίσημα η νίκη του Τζο Μπάιντεν και στην Πενσιλβάνια που επικύρωσε τα εκλογικά αποτελέσματα της 3ης Νοεμβρίου, ανακηρύσσοντας την επικράτηση του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

«Σήμερα [Τρίτη], το υπουργείο Εσωτερικών της Πενσιλβάνιας επικύρωσε τα αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως απαιτείται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία, υπέγραψα το Πιστοποιητικό Διαπίστωσης για τη λίστα των εκλεκτόρων του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις», ανέφερε μέσω του Twitter ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πολιτείας, Τομ Γουλφ.

Με την επικύρωση αυτή ο Μπάιντεν εξασφαλίζει τους 20 εκλέκτορες της Πενσιλβάνια.

Η επικράτηση του Τζο Μπάιντεν επισφραγίστηκε την Δευτέρα και στο Μίσιγκαν κερδίζοντας και τους 16 εκλέκτορες.

Το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε την Τρίτη αγωγή στο Μίσιγκαν, επικαλούμενο «νοθεία στην εκλογική διαδικασία».

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας (Τρίτη πρωί στην Ελλάδα) ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε το πράσινο φως για να αρχίσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει αρχίσει ήδη, χωρίς να περιμένει, να σχηματίζει την κυβέρνησή του.

Έπειτα από δύο εβδομάδες παλινωδιών, ο ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος έδειξε σημάδια ότι θα παραδώσει τον προεδρικό θώκο, αν και απέφυγε να αναγνωρίσει καθαρά τη νίκη του Μπάιντεν.

Και υποσχέθηκε, μέσω Twitter, να συνεχίσει τον «δίκαιο αγώνα» του, καθώς οι δικηγόροι του έχουν πολλαπλασιάσει τις προσφυγές στην αμερικανική Δικαιοσύνη, χωρίς επιτυχία, καταγγέλλοντας — χωρίς να προσκομίζουν αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία — νοθεία στις προεδρικές εκλογές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...