252
Πανό των καταληψιών στο κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης | Facebook

Εκκενώθηκε και η κατάληψη «Mundo Nuevo» στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2022, 09:38
Πανό των καταληψιών στο κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
|Facebook

Εκκενώθηκε και η κατάληψη «Mundo Nuevo» στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2022, 09:38

Ακόμη ένα κτίριο που τελούσε εδώ και χρόνια υπό κατάληψη, εκκενώθηκε έπειτα από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ τη Δευτέρα. Ο λόγος για την κατάληψη «Μundo Nuevo» στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Σιατίστης.

Το κτίριο, ιδιοκτησίας του Δήμου Θέρμης, τελούσε υπό κατάληψη από τον Νοέμβριο του 2015. Από το 2000 λειτουργούσε ως Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων και ξενώνας αστέγων, αλλά ύστερα από 14 χρόνια λειτουργίας, έκλεισε με εισαγγελική εντολή τον Δεκέμβριο του 2014, καθώς είχαν συσσωρευθεί απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος και νερού.

Από το 2015 αποτελούσε έδρα ομάδας αντιεξουσιαστών, υπό την ονομασία «Mundo Nuevo» (Νέος Κόσμος).

Στην επιχείρηση εκκένωσης, παρουσία εισαγγελέα, πήραν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ).

Επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης «Mundo Nuevo», Θεσσαλονίκη, 28 Νοεμβρίου 2022/ SOOC

Κατά την έφοδο των αστυνομικών στο κτίριο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα. Προσήχθησαν επίσης άλλα τέσσερα άτομα τα οποία κινήθηκαν από την οδό Ολύμπου προς την κατάληψη.

Λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου βρίσκεται το κτίριο, αντιεξουσιαστές πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επέμβαση εκκένωσης της κατάληψης.

Προ μηνών υπενθυμίζεται είχε εκκενωθεί σε αντίστοιχη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. άλλη μία κατάληψη αντιεξουσιαστών στην οδό Εγνατία.

«Αλλη μία κατάληψη απελευθερώθηκε, άλλος ένας χώρος αποδόθηκε στην κοινωνία σήμερα μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ», έγραψε σε ανάρτησή του στα social media o υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...