236
Ο 26χρονος Αλβανός (δεξιά στη φωτογραφία) συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κατά την παράδοσή του στην Τροχαία Θεσσαλονίκης την περασμένη εβδομάδα | INTIMEnews

Οικογένεια φοιτήτριας: Να δικαστεί για ανθρωποκτονία ο 26χρονος Αλβανός

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2022, 09:20
Ο 26χρονος Αλβανός (δεξιά στη φωτογραφία) συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κατά την παράδοσή του στην Τροχαία Θεσσαλονίκης την περασμένη εβδομάδα
|INTIMEnews

Οικογένεια φοιτήτριας: Να δικαστεί για ανθρωποκτονία ο 26χρονος Αλβανός

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2022, 09:20

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν τη Δευτέρα ο 26χρονος οδηγός που έκοψε το νήμα της ζωής της 21 ετών φοιτήτριας στην Εγνατία στη Θεσσαλονίκη (η κοπέλα υπέκυψε την Κυριακή στα τραύματά της) καθώς και η 19χρονη συνοδηγός του οχήματος.

Ο 26χρονος Αλβανός κατηγορείται –σύμφωνα με την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας– για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα), όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς άδεια (πλημμελήματα).

Από την πλευρά της, η 19χρονη Ελληνίδα αντιμετωπίζει το κακούργημα της συνέργειας σε επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη και της συνέργειας σε εγκατάλειψη τροχαίου (πλημμέλημα).

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, με την κακουργηματική δίωξη που έχει ασκηθεί, προβλέπεται για τον οδηγό ποινή κάθειρξης έως 10 έτη.

«Η θέση της οικογένειας είναι να του ασκηθεί δίωξη ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Δεν είναι μόνο ότι την εγκατέλειψε, αλλά έκανε και οτιδήποτε περνούσε από το χέρι του για να εξαφανιστεί, απλώς δεν είχε υπολογίσει τις κάμερες που ευτυχώς υπάρχουν για την κυκλοφορία», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας από την Κρήτη.

Πρώτος πέρασε το κατώφλι του γραφείου της ανακρίτριας, ο 26χρονος Αλβανός οδηγός και ακολούθησε η 19χρονη.

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος φέρεται να αρκέστηκε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της φοιτήτριας, η κηδεία της οποίας γίνεται τη Δευτέρα στον τόπο καταγωγή της, στα Χανιά.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, εισαγγελέας και ανακρίτρια θα αποφανθούν για την ποινική τους μεταχείριση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...