267
H αστυνομία επεμβαίνει με οχήματα ρίψης νερού κατά δεκάδων, κυρίως νεαρών, που θέλησαν να εκδηλώσουν τον θυμό από την ήττα της ομάδας τους στους δρόμους των Βρυξελλών | REUTERS/Yves Herman

Βρυξέλλες: Επεισόδια μετά την ήττα του Βελγίου από το Μαρόκο

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2022, 20:10
H αστυνομία επεμβαίνει με οχήματα ρίψης νερού κατά δεκάδων, κυρίως νεαρών, που θέλησαν να εκδηλώσουν τον θυμό από την ήττα της ομάδας τους στους δρόμους των Βρυξελλών
|REUTERS/Yves Herman

Βρυξέλλες: Επεισόδια μετά την ήττα του Βελγίου από το Μαρόκο

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2022, 20:10

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν την Κυριακή στις Βρυξέλλες, μετά την ήττα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Βελγίου από το Μαρόκο με 2-0, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο Κατάρ, με «δεκάδες άτομα» να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Η ιστοσελίδα της βελγικής ραδιοτηλεόρασης rtbf αναφέρει πως τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ακυρώθηκε το πρώτο γκολ των Μαροκινών, ενώ υπήρξε κλιμάκωση της έντασης στο δεύτερο ημίχρονο. Η ιστοσελίδα κάνει λόγο για 150 νεαρούς που είχαν συγκεντρωθεί στις περιοχές του χρηματιστηρίου και στο Γκαρ ντυ Μιντί. Τεταμένο ήταν το κλίμα και στο Μόλενμπεκ.

Ακόμη και πριν το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα, στο κέντρο της πόλης «δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι φορώντας κουκούλες, αναζητούσαν αντιπαράθεση με την αστυνομία, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια», ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου η βελγική αστυνομία.

Οπως δήλωσαν αστυνομικές πηγές, αρκετοί από τους ταραχοποιούς ήταν οπλισμένοι με ξύλα και με εκρηκτικές  ουσίες, πετούσαν αντικείμενα, έβαλαν φωτιά σε δημόσιους δρόμους, ενώ κατέστρεψαν και φωτεινούς σηματοδότες.

«Ενας δημοσιογράφος τραυματίστηκε στο πρόσωπο από βεγγαλικά», σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, η οποία στη συνέχεια αποφάσισε να επέμβει με οχήματα ρίψης νερού και χρήση δακρυγόνων.

Κατά την επέμβαση κινητοποιήθηκαν 100 αστυνομικοί. Ζητήθηκε από κατοίκους και φιλάθλους να αποφεύγουν ορισμένες περιοχές του κέντρου της πόλης, ενώ οι σταθμοί του μετρό έκλεισαν και δρόμοι αποκλείστηκαν.

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο τα επεισόδια του απογεύματος. Η αστυνομία έχει ήδη επέμβει αποφασιστικά. Συμβουλεύω τους φιλάθλους να μην κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει τη δημόσια τάξη», έγραψε σε ανάρτησή του στ Twitter ο δήμαρχος των Βρυξελλών Φιλίπ Κλος, προσθέτοντας ότι ζήτησε από την αστυνομία «να προβεί σε συλλήψεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...