104
Στη φωτογραφία του 2015 ένας πρόσφυγας προσεύχεται έχοντας επιζήσει στο ταξίδι προς τη Λέσβο. Τρία χρόνια μετά, οι πρόσφυγες συνεχίζουν να φτάνουν στο νησί από τα τουρκικά παράλια | Nick Paleologos / SOOC

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν το Σαββατοκύριακο στη Λέσβο!

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2018, 11:47
Στη φωτογραφία του 2015 ένας πρόσφυγας προσεύχεται έχοντας επιζήσει στο ταξίδι προς τη Λέσβο. Τρία χρόνια μετά, οι πρόσφυγες συνεχίζουν να φτάνουν στο νησί από τα τουρκικά παράλια
|Nick Paleologos / SOOC

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν το Σαββατοκύριακο στη Λέσβο!

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2018, 11:47

Και ενώ η κατάσταση στον καταυλισμό της Μόριας παραμένει εφιαλτική, οι προσφυγικές ροές προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αυξάνονται δημιουργώντας μεγάλη ανησυχία στις Αρχές.

Συγκεκριμένα, δέκα βάρκες που μετέφεραν συνολικά 519 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μόνο στη Λέσβο.

Στο κέντρο κράτησης της Μόριας παραμένουν σε άθλιες συνθήκες 8.464 άτομα σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ συνολικά σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο βρίσκονται 19.711 αιτούντες άσυλο.

Την ίδια στιγμή η συνεχιζόμενη τακτική της μεταφοράς στην ενδοχώρα όσων χαρακτηρίζονται ευάλωτοι με βάση τη νομοθεσία κάθε άλλο παρά βοηθά στην αποσυμφόρηση των νησιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...