225
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Καμμένος: «Ο Ζάεφ παραβιάζει τη συμφωνία, οι ΑΝΕΛ θα κάνουμε το παν να μην κυρωθεί»

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2018, 09:35
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Καμμένος: «Ο Ζάεφ παραβιάζει τη συμφωνία, οι ΑΝΕΛ θα κάνουμε το παν να μην κυρωθεί»

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2018, 09:35

Την αντίθεσή του στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ εξέφρασε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, κατηγορώντας μάλιστα ευθέως τον Ζόραν Ζάεφ ότι παραβιάζει όσα έχουν υπογραφεί.

Σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στον ANT1, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε ότι αν έλθει η συμφωνία στη Βουλή οι ΑΝΕΛ θα άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση.

«Η συμφωνία δε θα κυρωθεί. Εμείς που είμαστε κυβερνητικοί εταίροι, θα κάνουμε το παν για να μην κυρωθεί. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσουμε. Έχω δεσμευτεί δημόσια εδώ και καιρό», είπε.

Όπως πρόσθεσε, «δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή. Θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση. Τότε, θα πρέπει να γίνουν διερευνητικές εντολές και να μπουν άλλοι ως εταίροι στην κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά τη στάση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο κ. Καμμένος είπε ότι παραβιάζει τη συμφωνία γιατί «λέει πράγματα που δεν υπάρχουν» σε αυτή.

«Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τηλέφωνο τον Ζόραν Ζάεφ και του είπε ότι παραβιάζει τη συμφωνία, ενώ και οι δηλώσεις και του Προέδρου της Δημοκρατίας, ήταν σε ανάλογο κλίμα», αποκάλυψε.

«Αυτή η συμφωνία δεν έχει ισχύσει από τη πλευρά των Σκοπίων, ο Ζόραν Ζάεφ μιλάει για Μακεδονία και όχι για Βόρεια Μακεδονία», τόνισε. Όπως διευκρίνισε, «ο Ζάεφ δεν τους εξηγεί ότι η χώρα πια δε θα λέγεται ‘Μακεδονία’».

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα των συντάξεων είπε ότι δεν θα μειωθούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...