220
Στρατιώτης των ουκρανικών δυνάμεων εκτοξεύει ένα drone στα περίχωρα του Χαρκόβου – καρέ της 30ής Οκτωβρίου | REUTERS/Alina Smutko

Είσαι Ρώσος και χρωστάς στις τράπεζες; Πας στο ουκρανικό μέτωπο!

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2023, 12:15
Στρατιώτης των ουκρανικών δυνάμεων εκτοξεύει ένα drone στα περίχωρα του Χαρκόβου – καρέ της 30ής Οκτωβρίου
|REUTERS/Alina Smutko

Είσαι Ρώσος και χρωστάς στις τράπεζες; Πας στο ουκρανικό μέτωπο!

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2023, 12:15

Το νέο σύστημα προσλήψεων στον ρωσικό στρατό είναι το εξής: όποιος έχει αποδειχθεί απρόθυμος να καταταγεί, αλλά έχει χρέη στις ρωσικές τράπεζες, αναγκάζεται να επιλέξει μεταξύ της αποπληρωμής των χρεών και των χαρακωμάτων στην Ουκρανία.

Αυτά διατυμπανίζει στα social media ο Αντον Γκεραστσένκο, σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών και ιδρυτής του Ινστιτούτου του Μέλλοντος, που παρουσιάζεται ως «επίσημος εχθρός της ρωσικής προπαγάνδας». Τις παραπάνω πληροφορίες αλίευσε η Corriere della Sera στο Κίεβο.

«Ο ρωσικός στρατός αντιμετωπίζει πτώση στις στρατολογήσεις. Και δεδομένου ότι το Κρεμλίνο αναζητεί νέα τροφή για τα κανόνια, αποφάσισε ότι οι οφειλέτες θα γίνουν συμβασιούχοι στρατιώτες. Τα στοιχεία τους έχουν ήδη μεταφερθεί στο ρωσικό υπουργείο Αμυνας, έτσι οι οφειλέτες θα κληθούν να επιλέξουν: είτε να φύγουν για το μέτωπο είτε να πληρώσουν τα χρέη τους».

Ο Γκεραστσένκο σκιαγράφησε και το πορτρέτο του μέσου οφειλέτη στη Ρωσία: «Είναι ηλικίας 40 ετών, απόφοιτος δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ έχει και οικογένεια να συντηρήσει». Οι Ιταλοί έγραψαν ότι οι αναφορές της κυβέρνησης Ζελένσκι σε «αναγκαστικές κατατάξεις» δεν έχουν διαψευστεί από τη ρωσική πλευράς μέχρι στιγμής.

Κατόπιν παρέθεσαν στοιχεία από τις επιχειρήσεις στα μέτωπα (δείτε εδώ), σημειώνοντας ότι τόσο το Κίεβο όσο και οι δυτικοί υποστηρικτές του φοβούνται ότι η Ρωσία θα εντείνει τις επιθέσεις της στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή πριν από την έλευση του χειμώνα, όπως έκανε και πέρυσι, με προφανείς στόχους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...