421
Ο πρόεδρος της ΝΔ με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης | Γραφείο Τύπου ΝΔ

Με Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη η ΝΔ στην Περιφέρεια Κρήτης

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 12:18
Ο πρόεδρος της ΝΔ με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης
|Γραφείο Τύπου ΝΔ

Με Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη η ΝΔ στην Περιφέρεια Κρήτης

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 12:18

Με τον 34χρονο Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη -ανιψιό του πρώην υπουργού Χρήστου Μαρκογιαννάκη- θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Κρήτης η Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου.

Η υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη ανακοινώθηκε επισήμως την Πέμπτη και με την επιλογή του αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως υποδηλώνει η σχετική ανακοίνωση, κάνει πράξη την πρόθεσή του να αναδείξει νέα -αλλά δοκιμασμένα- στελέχη, τοποθετώντας τα  στην πρώτη γραμμή της εκλογικής μάχης.

Επιπρόσθετα, η επιλογή του 34χρονου Ηρακλειώτη «μεταφράζεται» και ως μία κίνηση κατευνασμού των αντιδράσεων του θείου του, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, που κόπηκε εσχάτως από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Η Κρήτη αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ως γνωστόν έχει θέσει ως εκλογικό του στόχο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου την κατάκτηση και των 13 Περιφερειών

Ποιος είναι ο υποψήφιος της ΝΔ

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Η οικογένειά του κατάγεται από το Νέο Χωριό Αποκορώνου Χανίων.

Σπούδασε στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, οικονομικής κατεύθυνσης του Παντείου Πανεπιστημίου και είναι κάτοχος MBA στον Τουρισμό από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων για θέματα Αναπτυξιακών προγραμμάτων και Τουρισμού, ενώ έχει δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στον κλάδο της εστίασης.

Από το 2014 είναι εκλεγμένος (πρώτος σε σταυρούς) Περιφερειακός Σύμβουλος και από το 2016 εκτελεστικός γραμματέας και συντονιστής της παράταξής του.

 Τι λέει ο υποψήφιος
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε και την ευκαιρία που μου δίνει να υπηρετήσω με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη τον τόπο που μεγάλωσα και αγαπώ.

Ως υποψήφιος Περιφερειάρχης προσβλέπω να είμαι η επιλογή όσων ζητούν ανανέωση στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά κυρίως όσων θέλουν η Κρήτη να γίνει μια περιφέρεια πρότυπο. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη. Έχει όλες τις προϋποθέσεις για να το πετύχει, καθώς διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά, τοπική οικονομία με μεγάλες δυνατότητες, σπάνιο πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο, σπουδαία εκπαιδευτικά ιδρύματα. Και πάνω απ’ όλα έχει ανθρώπους ικανούς, περήφανους, εργατικούς, με αγάπη για τον τόπο τους.

Τα τελευταία 25 χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου ξέρω ότι πολλοί έδωσαν ανάλογες υποσχέσεις, αλλά ο απολογισμός τους τούς διέψευσε. Η Κρήτη, όμως, δεν μπορεί να χάσει άλλες ευκαιρίες. Πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια στη νέα εποχή που ξημερώνει.

Με την δράση μου στο περιφερειακό συμβούλιο, την επαγγελματική μου εμπειρία, αλλά και τη βοήθεια συνεργατών με όραμα και ικανότητες, νοιώθω έτοιμος να συμβάλλω στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Δικό μου όραμα είναι μια Κρήτη περήφανη για την ιστορία και την παράδοσή της, αλλά κυρίως αισιόδοξη για το μέλλον της. Το στοίχημα μπορούμε να το κερδίσουμε. Και προς τούτο ζητώ τη στήριξη όλων των Κρητικών».