389
Το πιο εντυπωσιακό μέρος του τρένου Shiki-Shima, το φουτουριστικό βαγόνι - παρατηρητήριο | jreast.co.jp

Είναι αυτό το πιο πολυτελές τρένο στον κόσμο;

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2017, 07:30
Το πιο εντυπωσιακό μέρος του τρένου Shiki-Shima, το φουτουριστικό βαγόνι - παρατηρητήριο
|jreast.co.jp

Είναι αυτό το πιο πολυτελές τρένο στον κόσμο;

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2017, 07:30

Πόσο βολικό και άνετο μπορεί να είναι ένα πολύωρο ταξίδι με τρένο; Η απάντηση: δεν φαντάζεστε πόσο. Οι Ιάπωνες αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα τρένο που επιτρέπει στον επιβάτη να ταξιδέψει με στυλ, άνεση και κάθε πολυτέλεια. Το νέο τρένο Shiki-Shima σχεδιάστηκε από έναν ειδικό του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, με μεγάλη εμπειρία σε διάφορα μοντέλα της Porsche, της Ferrari και της Maserati.

img_shikishima_original

Το πολυτελές τρένο ξεκίνησε ήδη τα ταξίδια του και μάλιστα πρόλαβε να κερδίσει τις εντυπώσεις των επισκεπτών. Συγκεκριμένα η αρθρογράφος Ντανιέλ Δημητρίου της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, περιέγραψε σε άρθρο την εμπειρία της να ταξιδέψει με το συγκεκριμένο τρένο. Η δημοσιογράφος ξεκινά το κείμενο της και κάνει τον αναγνώστη να καταλάβει πως βρίσκεται σε ένα ακριβό, πολυτελές εστιατόριο. Και όμως, βρίσκεται στο εστιατόριο του πολυτελούς τρένου που προσφέρει στους επιβάτες του την δυνατότητα να απολαύσουν διαφορετικές κουζίνες και μοναδικές γεύσεις. Και όλα αυτά στη διάρκεια του ταξιδιού τους.

dining_bg
Το εστιατόριο του τρένου, το μενού του οποίου επιμελούνται βραβευμένοι με αστέρι Michelin σεφ

Ενα από τα πλέον ιδιαίτερα μέρη του τρένου είναι βέβαια τα δύο φουτουριστικά παρατηρητήρια στα οποία μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάζουν τα τοπία της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου. Αυτοί οι δύο χώροι ήταν και οι αγαπημένοι της αρθρογράφου της Telegraph. Ολα αυτά βέβαια έρχονται και στο ανάλογο κόστος, αφού το εισιτήριο για ένα διήμερο ταξίδι κοστίζει 2.600 ευρώ ανά άτομο. Τα 10 βαγόνια περιλαμβάνουν 17 κουπέ, καθένα από τα οποία φιλοξενεί δύο επιβάτες.

17493159_1423302234398981_8484475078515704862_o
Οι σουίτες του τρένου θυμίζουν πεντάστερο ξενοδοχείο

Το τρένο θα υποδέχεται μόνο 34 επιβάτες σε κάθε ταξίδι ενώ κάθε σουίτα του διαθέτει κρεβάτι, αποθηκευτικό χώρο, ντους και τουαλέτα. Το τρένο θα ταξιδεύει στο ανατολικό κομμάτι της Ιαπωνίας προσφέροντας πακέτα της μιας, των δύο ή τριών διανυκτερεύσεων γεμάτα με εκδρομές που θα μυούν τον επιβάτη στον μοναδικό πολιτισμό, τις τέχνες και τη γαστρονομία της περιοχής. Και όλα αυτά, τη στιγμή που κανένας επιβάτης δεν θα διανοηθεί να πέσει για έναν ύπνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

lounge_bg
Στιγμές χαλάρωσης στο μπαρ-καφέ του Shiki-Shima
JR_East_E001_Train_Suite_Shiki-shima_Shim-Maebashi_2016_1103
Το τρένο θα υποδέχεται μόνο 34 επιβάτες σε κάθε ταξίδι

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News