886
Ο Ελτον Τζον: μια αυτοβιογραφία με... πιπέρι | Ben Gibson/Facebook

«Εγώ, ο Ελτον»: η δεσποτική μητέρα, η Νταϊάνα και η ημέρα που παραλίγο να πεθάνει

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2019, 10:20
Ο Ελτον Τζον: μια αυτοβιογραφία με... πιπέρι
|Ben Gibson/Facebook

«Εγώ, ο Ελτον»: η δεσποτική μητέρα, η Νταϊάνα και η ημέρα που παραλίγο να πεθάνει

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2019, 10:20

Ο Έλτον Τζον, στην νέα του αυτοβιογραφία με τίτλο «Me» που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες, μιλάει για την ζωή το, για την σχέση του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, το πως έφτασε ένα βήμα πριν από τον θάνατο, μετά από εγχείρηση για καρκίνο του προστάτη, και την σχέση του με την δεσποτική μητέρα του, που παραλίγο να του χαλάσει την ημέρα του γάμου του με τον σύζυγό του Ντέιβιντ Φέρνις.

Όπως τονίζει στην αυτοβιογραφία του, ένα μεγάλο μέρος της οποίας δημοσιεύει η Repubblica, «το πρωί της τελετής του γάμου μου με τον Ντέιβιντ, τον σύντροφό μου επί 10 χρόνια, υπήρχε ένα είδος μαγευτικής ατμόσφαιρας πρωινού Χριστουγέννων στο σπίτι, μέσα σε όλη τη φασαρία.

»Όταν ανακοινώθηκε ότι στα τέλη του 2005 θα γινόταν νόμιμο για τα ζευγάρια του ιδίου φύλου να πραγματοποιήσουν τελετή, ο Ντέιβιντ και εγώ είχαμε αποφασίσει ότι θέλαμε να είμαστε από τους πρώτους που θα το κάνουμε.

Την πρώτη ημέρα που θα μπορούσαμε να γίνουμε νομίμως σύζυγοι ήταν η 21η Δεκεμβρίου.

Η τελετή θα γινόταν σε κλειστό κύκλο, μόνο εγώ, ο Ντέιβιντ, η μαμά και ο πατριός μου Ντερφ, οι γονείς του Ντέιβιντ, ο σκύλος μας Αρθούρος και τέσσερις φίλοι επρόκειτο να παραστούν.

Είχα παντρευτεί πριν, φυσικά, αλλά αυτό ήταν διαφορετικό. Ήμουν πραγματικά ο εαυτός μου, επιτρέποντας να εκφράσω την αγάπη μου για έναν άλλο άνθρωπο από την στιγμή που κατάλαβα για πρώτη φορά ότι ήμουν γκέι. Ήμουν τόσο χαρούμενος.

Όμως η μητέρα μου φάνηκε σαν να μην το ήθελε όλο αυτό. Συγκεκριμένα προσπάθησε να μου το καταστρέψει.

Το πρώτο σημάδι πως κάτι δεν πήγαινε καλά ήταν όταν έφτασε στο χώρο της τελετής με τον πατριό μου και δεν ήθελε να βγει από το αυτοκίνητο!

Ω, ωραία, σκέφτηκα. Η πιο σημαντική μέρα της ζωής μου και μία από τις διαθέσεις της μαμάς φαινόταν να μας επηρεάζει, σαν εκείνες που είχα ζήσει με τρόμο όταν ήμουν νέος.

Έτσι την έβλεπα να απομακρύνεται με το αυτοκίνητο από την τελετή του γάμου μου και σκεφτόμουν πως θα προτιμούσε να είναι οπουδήποτε αλλού παρά εδώ.

Δεν μπορούσε να χαλάσει την ημέρα, φυσικά, ό,τι και αν μου έκανε», καταλήγει με νόημα.

Επίσης, σε άλλο σημείο του βιβλίου του, μέρος του οποίου επίσης προ-δημοσιεύτηκε από τους New York Times, αναφέρει ότι βρέθηκε «24 ώρες πριν από τον θάνατο» καθώς, έπειτα από χειρουργείο για καρκίνο του προστάτη στο οποίο υποβλήθηκε, παρουσιάστηκε μια επικίνδυνη επιπλοκή.

O 72χρονος καλλιτέχνης διαγνώστηκε το 2017 και προτίμησε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση παρά σε χημειοθεραπεία.

Στα απομνημονεύματά του αναφέρει ότι η επέμβαση στο Λος Άντζελες είχε «απόλυτη επιτυχία», αλλά ότι 10 ημέρες αργότερα παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Αποδείχτηκε ότι εμφάνισα μια σπάνια μετεγχειρητική επιπλοκή», γράφει.

Ο καλλιτέχνης νοσηλεύτηκε για 11 ημέρες σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

«Τα βράδια ξαγρυπνούσα και αναρωτιόμουν αν θα πεθάνω. Προσευχόμουν: μην με αφήσεις να πεθάνω, σε παρακαλώ άσε με να ξαναδώ τα παιδιά μου, δώσε μου λίγο χρόνο ακόμη», γράφει.

Με τον Ντέιβιντ Φέρνις

Παραδέχεται, δε, ότι η εμπειρία του αυτή επέδρασε καταλυτικά στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει πλέον τη ζωή.

«Ήταν σαν κάποιος να μου έδειχνε μια διαφορετική ζωή, μια ζωή για την οποία συνειδητοποίησα ότι την αγαπώ πολύ περισσότερο από το να κάνω περιοδείες. Η μουσική ήταν ακόμα το πιο ωραίο πράγμα αλλά και πάλι δεν ήταν το ίδιο με το να ακούω τον Ζάκαρι (σ.σ. ο ένας από τους δύο γιους του) να μιλά για το τι συνέβη στην προπόνηση της ποδοσφαιρικής του ομάδας».

Όταν ο Γκιρ και ο Σταλόνε παραλίγο να πιαστούν στα χέρια για τα μάτια της Νταϊάνα

Τέλος, κάνει λόγο και για ένα άγνωστο περιστατικό που αφορούσε την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως έκανε ένα πλούσιο πάρτι για τον επικεφαλής της Disney, Τζέφρι Κάτζενμπεργκ, όταν γύριζε την ταινία «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» και πως τον παρακάλεσαν να καλέσει και την φίλη του, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ο Τζον και ο σύζυγός του, Ντέιβιντ Φέρνις, κάλεσαν επίσης τον Ρίτσαρντ Γκιρ και τον Σιλβέστερ Σταλόνε.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα εκείνη την εποχή είχε χωρίσει από τον πρίγκιπα Κάρολο και έδειχνε να έχει «μαγευτεί» από τον εντυπωσιακό Γκιρ που μόλις είχε χωρίσει κι αυτός με την Σίντι Κρόφορντ.

Ο Ελτον με την Νταϊάνα, στα μέσα της δεκαετίας του 1980

«Κατέληξαν να κάθονται μπροστά στο τζάκι και να μιλούν με τις ώρες» αναφέρει σε ένα απόσπασμά στην αυτοβιογραφία του ο Τζον.

«Όσο εμείς οι υπόλοιποι κουβεντιάζαμε, δεν γινόταν να μην παρατηρήσω ότι υπήρχε μια παράξενη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Κρίνοντας από τα βλέμματα που τους έριχνε, η νέα αυτή φιλία του Γκιρ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, δεν ήταν κάτι που άρεσε στον Σταλόνε».

Ο Έλτον  ισχυρίζεται πως ο Σταλόνε πήγε στο πάρτι μόνο και μόνο για να γνωρίσει την πριγκίπισσα Νταϊάνα, ελπίζοντας πως θα την κάνει να τον ερωτευτεί.

Έτσι, όταν ήρθε η ώρα να καθίσουν όλοι στο τραπέζι για το δείπνο, ο πρωταγωνιστής των ταινιών «Ράμπο» πήρε τον Γκιρ για να τα πούνε λίγο έξω… σαν άνδρες.

«Ο Ντέιβιντ έπιασε τον Σταλόνε και τον Γκιρ στον διάδρομο να μαλώνουν για την Νταϊάνα, έτοιμοι να πιαστούν στα χέρια», γράφει.

«Κατάφερε να τους ηρεμήσει προσποιούμενος πως δεν είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε, αλλά ο Σταλόνε ήταν σαφές πως δεν ήταν καθόλου χαρούμενος» και μάλιστα του απάντησε: «Δεν θα ερχόμουν στο πάρτι αν ήξερα πως ο “πρίγκιπας του παραμυθιού” (σ.σ: εννοεί τον Γκιρ) θα ήταν εδώ. Αν την ήθελα, θα την είχα».

* Η αυτοβιογραφία του Έλτον Τζον θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου στη Μεγάλη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...