272
Οι δύτες γνωρίζουν τη χρήση συσκευών οξυγόνου που χρειάζονται οι ασθενείς στα νοσοκομεία | Shutterstock

Δύτες «βουτούν» στη μάχη του κορονοϊού στα βρετανικά νοσοκομεία

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2020, 14:15
Οι δύτες γνωρίζουν τη χρήση συσκευών οξυγόνου που χρειάζονται οι ασθενείς στα νοσοκομεία
|Shutterstock

Δύτες «βουτούν» στη μάχη του κορονοϊού στα βρετανικά νοσοκομεία

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2020, 14:15

Περισσότερους από 500 δύτες επιστράτευσε το Βρετανικό Σύστημα Υγείας (NHS), οι οποίοι θα παρέχουν υπηρεσίες στα νοσοκομεία που νοσηλεύονται άτομα που έχουν εκδηλώσει βαριά συμπτώματα από κορονοϊό. Τι θα κάνουν;

Οι δύτες, όπως γράφουν οι Times του Λονδίνου, είναι τεχνολόγοι ιατρικών εργαλείων και γνωρίζουν να χειρίζονται πολύ καλά τα συστήματα ροής οξυγόνου. Καθώς τα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύουν ολοένα και περισσότερους ασθενείς που χρειάζονται οξυγόνο από αυτούς που προβλεπόταν, τα συστήματα παροχής θα αντιμετωπίσουν τεχνικά προβλήματα.

Ετσι, η χρήση οξυγόνου από τις ιατρικές υπηρεσίες σε κάποια νοσοκομεία είναι τόσο έντονη, που το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό εκφράζει τους φόβους του ότι τα νοσοκομειακά συστήματα θα μπορούσαν να παρουσιάσουν ξαφνική βλάβη και να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή πολλών ασθενών.

Μάλιστα, υπάρχει και επίσημη προειδοποίηση από ιατρικούς διευθυντές προς τις κεντρικές υπηρεσίες υγείας, η οποία αναφέρει ότι «αντλούμε περισσότερο οξυγόνο από τις δεξαμενές και έχουμε ξεπεράσει ακόμη και τη μέγιστη ροή για την οποία είναι σχεδιασμένες».

Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο ψύξης των δεξαμενών οξυγόνου, κάτι που μπορούσε να προκαλέσει μείωση της ροής κάτι που με τη σειρά του θα μείωνε την ποσότητα που έχει ανάγκη να λάβει ένας ασθενής.

Η εμπειρία που έχουν οι δύτες στη χρήση δεξαμενών οξυγόνου θα μπορούσε να βοηθήσει τους γιατρούς να εντοπίσουν και να διορθώσουν τυχόν προβλήματα στην παροχή των ασθενών, πριν συμβεί κάτι σοβαρό.

Οταν μειώνεται η ροή οξυγόνου υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι γιατροί. Ωστόσο, είναι κάτι που μπορούν να παρακολουθούν οι δύτες και να ενημερώνουν τους γιατρούς για το τι συμβαίνει και αν υπάρχει κίνδυνος. Ακολούθως, οι γιατροί θα δίνουν στους δύτες οδηγίες για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν και έτσι θα υπάρχει ασφάλεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...