484
Θεόδωρος Λιβάνιος και Χρήστος Ταραντίλης: δύο νέα πρόσωπα στο περιβάλλον του Μαξίμου με ενδιαφέρον και βάθος | CreativeProtagon

Δύο «νέοι» ειδικών προσόντων στο Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2021, 22:59
Θεόδωρος Λιβάνιος και Χρήστος Ταραντίλης: δύο νέα πρόσωπα στο περιβάλλον του Μαξίμου με ενδιαφέρον και βάθος
|CreativeProtagon

Δύο «νέοι» ειδικών προσόντων στο Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2021, 22:59

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης συζητήθηκε και αξιολογήθηκε. Ξεχώρισαν οι κερδισμένοι και οι αναβαθμισμένοι, αλλά και οι προφανώς χαμένοι. Ποιος να σκεφτόταν, για παράδειγμα, ότι ο άλλοτε πανίσχυρος στρατηγός της οδού Πειραιώς, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος όριζε τις ισορροπίες στον τρίτο όροφο της αντιπολίτευσης, θα βρισκόταν σήμερα εκτός κυβέρνησης και στη δήλωση του δεν θα ανέφερε καν το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Κατά πληροφορίες, του προτάθηκε να είναι μαζί με τον Γιάννη Βρούτση κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν δέχθηκε το «χρύσωμα του χαπιού», σε αντίθεση με τον επίσης πρώην υπουργό Εργασίας και πορεύεται την ιδιωτική οδό.

Αυτά, βεβαίως, είναι ιστορίες των τριών ημερών, κάτι σαν τα θαύματα. Θα απασχολήσουν την πολιτική συζήτηση λίγες ημέρες ακόμα, το πολύ ως το Σαββατοκύριακο, και μετά η θεματολογία θα αλλάξει. Και όμως, ορισμένες αλλαγές στην κυβέρνηση έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και βάθος: αυτές που αφορούν το ίδιο το Μαξίμου, το οποίο ενισχύεται με δύο πρόσωπα από τη νεότερη γενιά της ΝΔ.

Βεβαίως, μπορεί κυβερνητικοί επιτελείς να διαψεύδουν διαρρήδην τα εκλογικά σενάρια, είναι σαφές, όμως, ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να διατηρήσει ανοικτές τις πολιτικές του επιλογές για τους επόμενους μήνες, ιδίως εφόσον η μαζικοποίηση των εμβολιασμών φέρει πολιτικές και οικονομικές ανάσες.

Πρώτη, άκρως ενδιαφέρουσα αλλαγή, αυτή στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο Στέλιος Πέτσας μπορεί να φεύγει από το briefing και από τα παράθυρα των πρωινών εκπομπών των καναλιών, αλλά πηγαίνει σε ένα υπουργείο-φιλέτο, το Εσωτερικών, ως αναπληρωτής και με το… ιδεώδες χαρτοφυλάκιο της Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Πέτσας έχει ήδη βάλει ρότα για μια βουλευτική έδρα στην Ανατολική Αττική, μαζί με τον προϊστάμενό του, τον Μάκη Βορίδη, συνεπώς οι επαφές με τους αυτοδιοικητικούς είναι κρίσιμη παράμετρος.

Αντί του κ. Πέτσα έρχεται ο Χρήστος Ταραντίλης.

Από τη γενιά των σαραντάρηδων της ΝΔ, ένας από τους νεότερους καθηγητές πρώτης βαθμίδας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ο κ. Ταραντίλης, έπεσε στο μάτι του κ. Μητσοτάκη το 2017 και λίγο μετά τον τοποθέτησε Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού του κόμματος. Το 2019 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη ΝΔ.  Ανθρωποι που ξέρουν λένε ότι πληροί το κριτήριο της «πολιτικότητας» που έψαχνε ο κ. Μητσοτάκης για τον νέο εκπρόσωπο, ο οποίος δεν έπρεπε απλώς να είναι…εκτελεστικός. Ο κ. Ταραντίλης φρεσκάρει την κυβερνητική εικόνα, δεν έχει εμπάθειες, ενώ όσοι τον γνωρίζουν λένε πως είναι συμπαθής και…ροκ. Μένει να φανεί πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί στον νέο ρόλο.

Πέραν της επικοινωνίας, όμως, υπάρχει και ένα ακόμα πρόσωπο με ιδιαίτερο νόημα: ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος.

Ανθρωπος με βαθιά γνώση των εκλογών και των δημοσκοπήσεων, ξέρει το πρόβλημα κάθε εκλογικής περιφέρειας, ξέρει κάθε βουλευτή. Παίζει τα νούμερα στα…δάχτυλα, ενώ κομβικός ήταν ο ρόλος του στο γαλάζιο εκλογικό επιτελείο στις διπλές εκλογές του 2019. Διατηρεί άρτια σχέση με τον πυρήνα του Μαξίμου, αλλά και με τους βουλευτές, ενώ θα «ελαφρώσει» και λίγο τον Γιώργο Γεραπετρίτη από τις πλείστες όσες αρμοδιότητές του. Βεβαίως, ο κ. Λιβάνιος δεν παύει να είναι άνθρωπος των εκλογών, και ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται ότι αυτή θα είναι η πρώτη σκέψη όσων γνωρίζουν τον ρόλο του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...