181
(φωτογραφία αρχείου) | Λιάκος Γιάννης / InTimeNews

Δις ισόβια για τον αστυνομικό που σκότωσε οδηγό ταξί στην Καστοριά

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2018, 17:54
(φωτογραφία αρχείου)
|Λιάκος Γιάννης / InTimeNews

Δις ισόβια για τον αστυνομικό που σκότωσε οδηγό ταξί στην Καστοριά

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2018, 17:54

Σε δις ισόβια καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Κοζάνης τον ειδικό φρουρό που σκότωσε πριν από έναν χρόνο οδηγό ταξί στην Καστοριά. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης και έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, που ζήτησε την ενοχή του.

Ο αστυνομικός κρίθηκε ομόφωνα ένοχος, δεν του καταλογίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ του επιβλήθηκε συμπληρωματική ποινή 2,5 ετών για το αδίκημα της ληστείας, της παράνομης χρήσης όπλου και σε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ για παρεπόμενες ποινές.

Οταν άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου, ο ειδικός φρουρός ζαλίστηκε και τον μετέφεραν για να ηρεμήσει.

Το έγκλημα έγινε στις 10 Μαρτίου 2017, όταν ο αστυνομικός οδήγησε τον οδηγό ταξί σε αγροτική περιοχή στη Λεύκη Καστοριάς, με στόχο να τον ληστέψει. Αφού τον ανάγκασε να βγει από το ταξί, τον σκότωσε με τρεις σφαίρες.

Οταν αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του δράστη, όλοι έμειναν έκπληκτοι, καθώς επρόκειτο για 30χρονο αστυνομικό που μάλιστα είχε πυροβολήσει τον Νίκο Μαζιώτη το 2014 στο Μοναστηράκι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και τη σύλληψή του.

Η δίκη έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ οδηγοί ταξί και συγγενείς του θύματος παρακολουθούσαν την εξέλιξη της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...