218
| sooc

Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 13,6 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2021, 22:31
|sooc

Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 13,6 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2021, 22:31

Διαφορά που ξεπερνά τις 13 ποσοστιαίες μονάδες διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της ALCO, η οποία καταγράφει τις τάσεις της κοινής γνώμης για το πρόγραμμα των εμβολιασμών και τη διαχείριση της πανδημίας.

Στην έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας μεταδόθηκαν την Δευτέρα από το Open, και σε ερώτημα για την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 37,4% επί των εγκύρων  και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8%.

Τα δύο κόμματα παρουσιάζουν πολύ μικρές διαφορές σε σχέση με την μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον Μάρτιο.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ25 με 2,9%.

Σε ερώτημα για την εμπιστοσύνη προς τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 43%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στο 23%.

Για τους εμβολιασμούς, το 55% δηλώνει ικανοποιημένο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος. Ωστόσο, το 51% εκφράζει δυσαρέσκεια για τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία και το 64% θεωρεί ότι οι αποφάσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων επηρεάζονται από τις επιθυμίες της κυβέρνησης.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων συμφωνεί με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, όπως και των Λυκείων με τη χρήση self test, ενώ τo 62% επιθυμεί να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού για το Πάσχα.

Επιπλέον, μη ικανοποιημένο εμφανίζεται το 56% των πολιτών από την κυβέρνηση για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...