341
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε σύντομη συνομιλία που είχαν | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ιερώνυμος: Βρήκαμε λύση αλλά δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2021, 21:45
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε σύντομη συνομιλία που είχαν
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ιερώνυμος: Βρήκαμε λύση αλλά δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2021, 21:45

Από τη συζήτηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο εκδήλωσης προκύπτει ότι  βρέθηκε λύση για τις λειτουργίες του Πάσχα, επισήμανε ο Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Για να αποκαλύψει στη συνέχεια «φόρα παρτίδα» αυτό που και η κυβέρνηση σκέφτεται αλλά δεν το λέει ακόμη ανοικτά: ότι  ότι «δεν θα είναι εφικτό να κάνουμε Πάσχα στα χωριά μας».

«Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος για το Πάσχα και τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών.

Επ’ αυτού, διευκρίνισε ότι «το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, αλλά κάποιοι φοβούνται [ενν. για τη μετάδοση του ιού] κυρίως στα νησιά. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος».

Αναφορικά με την περιφορά του Επιταφίου, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έκανε γνωστό ότι «θα γίνει γύρω από τον ναό».

Οι δηλώσεις του έγιναν στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Το σενάριο για το Πάσχα

Αντίθετα από το περσινό Πάσχα, που το περάσαμε στο σπίτι, φέτος οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές υπό προϋποθέσεις.

Το επικρατέστερο σενάριο, όπως ανέφερε το protothema.gr, κάνει λόγο για Πάσχα με ανοιχτές Εκκλησίες, υποχρεωτικά self test για ιερείς και ψάλτες, περιφορά επιταφίου γύρω από τους ναούς και Ανάσταση νωρίς, πριν από τα μεσάνυχτα.

Η έμφαση θα δοθεί στην παραμονή των πιστών σε ανοιχτούς χώρους για να αποτραπούν φαινόμενα συνωστισμού.

Η Εκκλησία φέρεται να έχει ζητήσει παρουσία 80 με 100 ατόμων το μέγιστο, αριθμός που είναι διπλάσιος από αυτόν των Χριστουγέννων, όταν ήταν το πολύ 50 άτομα στον ναό. Αυτή τη φορά όμως, αντίθετα με τα Χριστούγεννα, σημαντικό μέρος των πιστών, που είναι άνθρωποι άνω των 60 ετών, θα έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε στη σύντομη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Ιερώνυμο, ενώ οι λεπτομέρειες παραπέμφθηκαν για την επιτροπή των λοιμωξιολόγων την Παρασκευή, ενώ θα εκδοθεί και σχετική ΚΥΑ. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...