240
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έδωσε το «παρών» στη δίκη και την Τρίτη | Stringer / SOOC

Δίκη για το βιτριόλι: Ισως και την Παρασκευή η ετυμηγορία

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 11:12
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έδωσε το «παρών» στη δίκη και την Τρίτη
|Stringer / SOOC

Δίκη για το βιτριόλι: Ισως και την Παρασκευή η ετυμηγορία

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 11:12

Δύο ή τρεις συνεδριάσεις του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου απομένουν μέχρι η 37χρονη Έφη Κακαράντζουλα να ακούσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου για την επίθεση που έκανε τον Μάιο του 2020 σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου με μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού.

Η δίκη βρίσκεται στο στάδιο των αγορεύσεων των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, που αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τη συνεδρίαση της 27ης Οκτωβρίου ή εκείνη της Παρασκευής. Την Τρίτη ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων της Ιωάννας και την Τετάρτη η διαδικασία θα προχωρήσει στις αγορεύσεις της υπεράσπισης.

Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων, το δικαστήριο θα ανακοινώσει την κρίσιμη για τη δράστη και το θύμα απόφασή του επί της ενοχής και εν συνεχεία θα αποφασίσει την ποινή που θα επιβάλει στην Έφη Κακαράντζουλα.

Αν οι δικαστές υιοθετήσουν την πρόταση του εισαγγελέα έδρας, Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη, τότε η Έφη θα κηρυχθεί ένοχη για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, όπως της απαγγέλθηκε εξαρχής. Αν υιοθετηθεί η θέση που διατυπώνει η υπεράσπισή της, τότε η δράστης της επίθεσης θα ακούσει το δικαστήριο να την κρίνει ένοχη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Κατά τον κ. Μαστραντωνάκη, πάντως, το δικαστήριο πρέπει να απορρίψει τον ισχυρισμό της κατηγορούμενης ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα και να αξιολογήσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, τα οποία οδηγούν στο συμπέρασμα πως η Εφη Κακαράντζουλα «οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό τον θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε».

Την Τρίτη αγόρευσε ο δεύτερος συνήγορος πολιτικής αγωγής. Παρούσα στο δικαστήριο ήταν η Ιωάννα, ενώ δεν προσήλθε η 37χρονη κατηγορούμενη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...