380
|

Πώς ο Τσίπρας διέγραψε τον Κοντονή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 07:11

Πώς ο Τσίπρας διέγραψε τον Κοντονή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 07:11

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Σταύρος Κοντονής, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρει ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης «απεμπόλησε το δικαίωμα να είναι μέλος του κόμματος».

Είναι ένας άτυπος τρόπος, ένας ευφημισμός αυτό το «απεμπόλησε το δικαίωμα να είναι μέλος του κόμματος». Σημαίνει κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ άλλοτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως με κομματικό στέλεχος τέτοιου βεληνεκούς, έναν πρώην υπουργό και βουλευτή δηλαδή. Σημαίνει διαγραφή.

Μέχρι πρότινος, διαγραφή στο πολυσυλλεκτικό κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, δεν υφίστατο, δεν προβλεπόταν από το καταστατικό ως ένα δείγμα δημοκρατίας. Αλλά οι εποχές έχουν αλλάξει. Όπως και η πολλή «δημοκρατία» στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κοντονής τόσο με τις δηλώσεις του, που μία ημέρα μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή εξέθεσαν τον ίδιο τον κ. Τσίπρα στα μάτια της ελληνικής κοινής γνώμης ως άνθρωπο που ενέκρινε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που επιτρέπουν στους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση, όσο και οι καταγγελίες του για τον ΣΥΡΙΖΑ ως σταλινικό κόμμα, οδήγησαν σε αυτή τη χωρίς προηγούμενο διαδικασία.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι για τον κ. Κοντονή ήταν ότι το βράδυ της Πέμπτης επανήλθε, σε συνέντευξή του στο Open, στις επιθέσεις του κατά του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που νωρίτερα τον είχε περιγράψει ως «εχθρό» του κόμματος.

Η δήλωση του κ. Κοντονή ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον περιέγραψαν «ύστερα από 41 χρόνια στην Αριστερά ως “πέμπτη φάλαγγα” της Δεξιάς είναι άθλιοι, συκοφάντες και ψεύτες», έκανε τον κ. Τσίπρα να πάρει την απόφαση αποπομπής του άλλοτε κορυφαίου υπουργού του από το κόμμα.

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, ανέφερε:

«Ο Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, “κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά”. Προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα.

» Το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματός του όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον ποινικό κώδικα που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του.

» Επέλεξε με την στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί. Ο καθείς και οι επιλογές του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...