436
Η 15χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ διαδηλώνει με το πλακάτ που γράφει «Σχολική απεργία για το κλίμα» | Facebook

Διαδικτυακά τρολ απειλούν την 15χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2019, 11:18
Η 15χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ διαδηλώνει με το πλακάτ που γράφει «Σχολική απεργία για το κλίμα»
|Facebook

Διαδικτυακά τρολ απειλούν την 15χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2019, 11:18

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η 15χρονη Σουηδή μαθήτρια που έγινε γνωστή πριν μερικούς μήνες για το κάλεσμα που απηύθυνε προς τους συνομηλίκους της σε όλο τον κόσμο να απέχουν από τα μαθήματά τους κάθε Παρασκευή προκειμένου να πιέσουν τους ενηλίκους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος, μάλλον κάνει καλή δουλειά – ή, τουλάχιστον, δεν περνάει απαρατήρητη.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής Le Monde, απειλείται από ακροδεξιά τρολ του Διαδικτύου που απειλούν την ίδια και την μητέρα της για την δράση τους.

Η Τούνμπεργκ, που τον περασμένο Αύγουστο ξεκίνησε μία μοναχική διαμαρτυρία από το σχολείο της αλλά πλέον υποστηρίζεται από 20.000 μαθητές σε όλο τον κόσμο οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο δικής της έμπνευσης κίνημα «Σχολική απεργία για το κλίμα», ενοχλεί πλέον ανοικτά διαφόρους για τον ακτιβισμό της.

«Η δράση της έχει προκαλέσει την ενόχληση τόσο των ακροδεξιών τρολ όσο και των οπαδών των θεωριών συνωμοσίας που υποστηρίζουν πως η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ένας μύθος», σημειώνει η γαλλική εφημερίδα.

Μάλιστα, οι απειλές είναι τόσες πολλές, ώστε ανάγκασαν την μητέρα της, την γνωστή σουηδή μετζο-σοπράνο Μαλένα Ερνμαν, να παρέμβει μέσω του λογαριασμού της στο Facebook.

«Οι περισσότερες από τις επιθέσεις εναντίον της Γκρέτα απευθύνονται στη μητέρα της, την οποία κατηγορούν πως πατρονάρει την κόρη της για να κερδίζει δημοσιότητα από την ακτιβιστική της δράση», σημειώνει η Le Monde προσθέτοντας πως η φωτογραφία της Γκρέτα φιγουράρει, για λόγους αναγνωρισιμότητας, μέχρι και σε ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε η Ερνμαν πριν ένα μήνα, από κοινού με τον σύζυγο της.

Θυμίζουμε πως τον Δεκέμβριο που μας πέρασε, η 15χρονη μίλησε στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στο Κατοβίτσε της Πολωνίας με αντικείμενο την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης της Γης.

Η μαθήτρια μίλησε και χαρακτήρισε τους ηγέτες της Γης «ανεύθυνα παιδάκια», προειδοποιώντας τους κιόλας ότι, είτε τους αρέσει είτε όχι, η δράση των απλών ανθρώπων με σκοπό τη σωτηρία του πλανήτη είναι αναπότρεπτη.

«Δεδομένου ότι οι ηγέτες μας συμπεριφέρονται σαν παιδιά, εμείς πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη» είπε η Γκρέτα. «Πρέπει να καταλάβουμε τι έχει φορτώσει στις πλάτες μας η παλαιότερη γενιά, ποιο χάος έχουν δημιουργήσει. Πρέπει να δυναμώσουμε τη φωνή μας».

Στη συνάντησή της με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, του είπε θαρραλέα ότι η κλιματική αλλαγή ισοδυναμεί με υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα: «Πρώτα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε και κατόπιν να κάνουμε κάτι για να σταματήσουμε τις εκπομπές αερίων». Ο Γκουτέρες της αποκρίθηκε ότι «οι νεότερες γενιές πρέπει να ολοκληρώσουν το έργο που ξεκινάμε σήμερα, με την ενεργητικότητά τους και το πάθος τους, με τις εμπνεύσεις τους και τις φιλοδοξίες τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...