473
Ο Νίκος Δένδιας σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή του. «Η πρόταση που καταθέτουμε στην ελληνική κοινωνία έχει σαν απαραίτητο παρακολούθημα να μπορούμε να την εφαρμόσουμε» είπε | SOOC

Δένδιας για τον κίνδυνο εκλογών τον Δεκαπενταύγουστο: Ο Μητσοτάκης λέει το αυτονόητο

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2019, 09:05
Ο Νίκος Δένδιας σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή του. «Η πρόταση που καταθέτουμε στην ελληνική κοινωνία έχει σαν απαραίτητο παρακολούθημα να μπορούμε να την εφαρμόσουμε» είπε
|SOOC

Δένδιας για τον κίνδυνο εκλογών τον Δεκαπενταύγουστο: Ο Μητσοτάκης λέει το αυτονόητο

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2019, 09:05

Τις εξελίξεις στο θέμα της «υπόθεσης Novartis», με τις αποκαλύψεις περί ανάμειξης πολιτικών προσώπων (περίπτωση «Ρασπούτιν») στους χειρισμούς της Δικαιοσύνης, αλλά και το δίλημμα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη –ισχυρή εντολή στη ΝΔ ή εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική (εδώ)– σχολίασε ο Νίκος Δένδιας, υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών.

Ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε ότι στη ΝΔ δεν διακατέχονται από ρεβανσισμό, επειδή η απερχόμενη κυβέρνηση φαίνεται να ενέπλεξε σκοπίμως δέκα πολιτικούς της αντιπάλους στην «υπόθεση Novartis». Σημείωσε όμως με νόημα ότι η ΝΔ δεν πρόκειται και να παραβιάσει το Σύνταγμα, παραπέμποντας σε μια διερεύνηση του τι συνέβη –κάτι ανάλογο άλλωστε, είχε προαναγγείλει και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ Παναγιώτης Πικραμμένος (εδώ).

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1» o κ. Δένδιας σημείωσε σχετικά:

«Οταν από μια διερεύνηση προκύπτει θέμα ανάμειξης πολιτικών προσώπων, οι εισαγγελικές αρχές παραπέμπουν τον σχετικό φάκελο στη Βουλή. Αυτό αποτελεί ρητή διάταξη, δεν αποτελεί πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία δεν διακατέχεται από κανέναν ρεβανσισμό, αλλά δεν πρόκειται να παραβιάσει το Σύνταγμα», είπε.

Αναφορικά με τον ρόλο του περιβόητου «Ρασπούτιν», τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς κατονόμασε ως τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο (εδώ), ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ παρατήρησε:

«Την τελική ευθύνη την έχει ο Πρωθυπουργός της χώρας. Εάν οι υπουργοί κάνουν κάτι και ο Πρωθυπουργός διαφωνεί, τους απαλλάσσει από τα καθήκοντα τους. Πολύ σωστά λοιπόν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται σε “πολιτικό προϊστάμενο”».

Ως προς τη στάση της ΝΔ όταν έλθει στην εξουσία, ο κ. Δένδιας είπε: «Οταν οποιαδήποτε διερεύνηση καταλήγει σε πολιτικό πρόσωπο, είναι υποχρεωτικό να αναμειχθεί η Βουλή. Αυτό είναι το ισχύον Δίκαιο και η συνταγματική διάταξη. Άρα, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Δεν πρόκειται να αντιγράψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα πράγματα, δεν εργαλειοποιούμε την Δικαιοσύνη, δεν κυνηγάμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αλλά δεν μπορούμε και να παραβιάσουμε το Σύνταγμα για να τους προστατεύσουμε κιόλας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Δένδιας μίλησε για τη λογική πίσω από το δίλημμα που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης για την ανάγκη αυτοδυναμίας.

«Η πρόταση που καταθέτουμε στην ελληνική κοινωνία έχει σαν απαραίτητο παρακολούθημα να μπορούμε να την εφαρμόσουμε. Δεν έχει καμία έννοια αν δεν μπορούμε. Λέει λοιπόν στην ελληνική κοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, “αυτό σας προτείνω, θέλετε να μου δώσετε την δυνατότητα να το πραγματοποιήσω; Δώστε μου μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, όχι επειδή θα κυβερνήσω μόνος μου. Θα επιδιώξω συνεργασίες – συναινέσεις, αλλά για να μπορώ να κυβερνήσω. Αν δεν μου τη δώσετε, από εκεί και πέρα δεν μπορώ να εκτελέσω την εντολή σας. Πρέπει να σας την επιστρέψω και αποφασίζετε εσείς με το εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει τότε, την απλή αναλογική”.

»Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας λέει το αυτονόητο. Η ελληνική κοινωνία πρέπει να τοποθετηθεί επί της πραγματικότητας. Δεν πρέπει να θεωρήσει ότι μπορεί να μας δίνει εντολή με 15 παραμέτρους και εμείς να μπορούμε να την εκτελέσουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...