786
Ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και στη Μάρα Ζαχαρέα | Twitter/Alexis Tsipras

Τσίπρας: «Απευθύνομαι στην ψυχή του απλού κόσμου του ΠΑΣΟΚ»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2019, 20:57
Ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και στη Μάρα Ζαχαρέα
|Twitter/Alexis Tsipras

Τσίπρας: «Απευθύνομαι στην ψυχή του απλού κόσμου του ΠΑΣΟΚ»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2019, 20:57

Το δικό του δίλημμα για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου επιχείρησε να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα: είναι, είπε, αν θα πάμε μπροστά ή πίσω.

«Αν θα συνεχίσουμε την πορεία μπροστά όλοι μαζί ή αν θα γυρίσουμε πίσω σε όσα ζήσαμε σχετικά πρόσφατα, πριν πέντε χρόνια, της διακυβέρνησης Σαμαρά, με τον  κ. Μητσοτάκη κορυφαίο υπουργό, όπου η κοινωνία θα είναι πάλι σε μία μεγάλη αβεβαιότητα και ο καθένας θα είναι μόνος του να τα βγάζει πέρα».  

Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε από τον ελληνικό λαό μια πρώτη (!) ευκαιρία να κυβερνήσει καθώς, σύμφωνα με την αντίληψη που θέλει να περάσει, τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια δεν ήταν δικά του αλλά των μνημονίων.

Γενικά ο κ. Τσίπρας έχει έναν δικό του τρόπο να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Για παράδειγμα, στη συνέντευξή του στο Star καταλόγισε κινδυνολογία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ στον ραδιοσταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» το πρωί της Τρίτης  ότι θα γίνουν εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο εφόσον δεν αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Εχει ενδιαφέρον που ο κ. Τσίπρας μιλάει για κινδυνολογία όταν αυτός μόλις το περασμένο Σάββατο έφτασε στο σημείο να πει ότι πίσω από τις μεταρρυθμίσεις του κ. Μητσοτάκη «κρύβεται ανθρώπινο αίμα»!

Στο Star, ο απερχόμενος Πρωθυπουργός υπερθεμάτισε μάλιστα λέγοντας πως ήταν αποκρουστικές οι πολιτικές που ακολούθησε η ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση.

«Αποκρουστικές είναι οι πολιτικές που υλοποίησε ο κ. Μητσοτάκης όπως για παράδειγμα η διαθεσιμότητα 15.000 υπαλλήλων, το κλείσιμο επιχειρήσεων και η ανεργία. Επικαλούμαι τη λογική και όχι τον φόβο», είπε για να δικαιολογήσει τη στάση του και κάλεσε για πολλοστή φορά σε ντιμπέιτ τον πρόεδρο της ΝΔ.

Κατά τα άλλα, ερωτηθείς για το ποιος φταίει για το «ναυάγιο» του ντιμπέιτ υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πήγαινε «ούτε δεμένος» στο ντιμπέιτ.

«Ο ελληνικός λαός μας πιστώνει ότι βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά και μας πιστώνει ότι δεν το κάναμε γρήγορα. Ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο εκδοχές: είτε να πάμε πίσω στο ’13- 14′ είτε να πάμε μπροστά. Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται τον διάλογο γιατί έχει “προγραμματικούς σκελετούς”. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να πάει ο κόσμος στις κάλπες σαν υπνωτισμένος. Η κυρία Γεννηματά και ο κ. Κουτσούμπας συνεννοήθηκαν με τον κ. Μητσοτάκη. Είπα να έρθω άγρυπνος, το ΚΚΕ έβγαλε το φίδι από την τρύπα και έγινε για να αποφύγουν και οι τρεις την αντιπαράθεση με μένα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Τσίπρας έδωσε έμφαση στην προσπάθεια να προσεγγίσει κι άλλους ψηφοφόρους από το Κίνημα Αλλαγής, κατηγορώντας τη Φώφη Γεννηματά ότι δουλεύει για να έρθει ο κ. Μητσοτάκης στην εξουσία.

«Δεν μπορεί σήμερα να θέλει ένα πολιτικό κόμμα που είναι διάδοχο του ΠΑΣΟΚ, του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, να αυτοπροσδιορίζεται στο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης και της Κεντροαριστεράς και να δουλεύει για την εγκαθίδρυση του κ. Μητσοτάκη στη διακυβέρνηση του τόπου», είπε για να συμπληρώσει:

«Απευθύνομαι στην ψυχή του απλού κόσμου του ΠΑΣΟΚ που έζησε με τη μνήμη για το τί σημαίνει αυτή η Δεξιά που θέλει να ξανακυβερνήσει. Αναρωτιέμαι αν αυτός ο κόσμος θα κάνει τη χάρη στην κυρία Γεννηματά να δει ένα κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέα Παπανδρέου να γίνεται υποστύλωμα αυτής της Δεξιάς».

Σε μια άλλη ενδιαφέρουσα προσέγγιση της πραγματικότητας κατηγόρησε (και πάλι) τα μέσα ενημέρωσης ότι προωθούν τον Γιάνη Βαρουφάκη και το ΜέΡΑ25.

Κληθείς να σχολιάσει την πιθανή επιστροφή του κ. Βαρουφάκη στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας είπε πως «το κόμμα του πήρε στις ευρωεκλογές 2,8- 2,9%. Ηταν φυσιολογικό, δεν εξεπλάγην με το ποσοστό του. Γίνεται συστημικό πουσάρισμα στον κ. Βαρουφάκη. Δεν υπάρχει αντίστοιχη προβολή στον κ. Βελόπουλο που “κόβει” από τη ΝΔ. Ολοι όσοι κατηγορούσαν τον Βαρουφάκη, τώρα τον παρουσιάζουν ως πολιτικό αστέρα. Ο Βαρουφάκης είναι αλαζονικός. Η πιθανότητα ανατροπής είναι απολύτως εφικτή. Οι νέοι θα κάνουν την ανατροπή. Τι νόημα έχει να κλείσει η ψαλίδα; Σε αυτή την αναμέτρηση με βάση τις 50 έδρες μπόνους, μπορεί να γίνει η ανατροπή».

Οσο για το αποτέλεσμα τις κάλπης; Ο κ. Τσίπρας ερωτήθηκε από την κυρία Ζαχαρέα αν υποτίμησε τον κ. Μητσοτάκη όταν είπε ότι «ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θα χάσω εγώ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Η απάντηση του κ. Τσίπρα είχε ενδιαφέρον: «Δεν είπα ακριβώς αυτό. Είπα ότι μπορεί να χάσω τις ευρωεκλογές, αλλά δεν πιστεύω ούτε στο ένα εκατομμύριο ότι θα χάσω τις εθνικές. Η αλήθεια είναι ότι αυτή ήταν η αίσθησή μου και παραμένω να πιστεύω ότι στην κρίσιμη επιλογή, όταν ο λαός ψηφίζει για τη ζωή του και την επόμενη μέρα και δεν ψηφίζει με βάση και το κριτήριο να στείλει ένα μήνυμα δυσαρέσκειας, διότι ο ελληνικός λαός μας πιστώνει ότι βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια. Αλλά ταυτόχρονα μας πιστώνει και το ότι αυτό δεν έγινε όσο γρήγορα θα ήθελε ο ελληνικός λαός και εμείς να συμβεί, άργησε να συμβεί και δεν έγινε ανώδυνα απολύτως. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...