382
| George Vitsaras / SOOC

Πότε θα εμβολιαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2020, 10:53
| George Vitsaras / SOOC

Πότε θα εμβολιαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2020, 10:53

Η είδηση μεταδόθηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και έκανε τον γύρο του Διαδικτύου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα θα εμβολιαστούν από τους πρώτους, στις 28 Δεκεμβρίου, για να δώσουν το καλό παράδειγμα, καθώς η χώρα μας από την 26η Δεκεμβρίου όταν θα υποδεχτεί τις πρώτες παρτίδες του εμβολίου κατά της Covid-19 θα μπει σε μια νέα φάση. Ωστόσο αυτό το σενάριο διαψεύδεται. Τούτο διότι ο Πρωθυπουργός επιθυμεί ο εμβολιασμός του να είναι όχι μια οικογενειακή υπόθεση, αλλά ένα ευρύτερο πολιτικό μήνυμα.

Αυτό αποκαλύπτει ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα» της Δευτέρας, που αναφέρει ότι από το Μαξίμου διαψεύδουν την ημερομηνία, τονίζοντας πως δεν έχει ξεκαθαριστεί ούτε η ημέρα, ούτε το με ποιους θα γίνει ο εμβολιασμός του Πρωθυπουργού, όταν αυτός θα γίνει.

Εγραψε χαρακτηριστικά ο «Μικροπολιτικός»:

«Για τα θεσμικά πρόσωπα δεν έχει κλειδώσει ακόμη και το ποιοι, πότε και πώς θα εμβολιαστούν πρώτοι. Λέω “ποιοι” γιατί η πρόθεση είναι να εμβολιαστούν τμηματικά όλοι οι θεσμικοί παράγοντες (όχι μόνο πολιτική, αλλά και δικαστική και στρατιωτική ηγεσία κ.λπ.) ώστε να είναι καθολικό το μήνυμα στήριξης, αλλά ο αριθμός των δόσεων στην πρώτη παρτίδα που θα παραληφθεί δεν είναι, ως γνωστόν, ανεξάντλητος και πρέπει να γίνει προτεραιοποίηση. Λέω επίσης “πότε” γιατί δεν έχουν κλειδώσει μέρες. Και λέω “πώς” διότι είναι ένα θέμα το αν τα θεσμικά πρόσωπα θα εμβολιαστούν μόνα ή μαζί…

» Τι εννοώ; Ο Μητσοτάκης, παρότι έχει εξαρχής δηλώσει ότι θέλει να δώσει πρώτος το καλό παράδειγμα, έχει ξεκαθαρίσει επίσης ότι δεν θέλει να είναι μόνος σε αυτό. Προτεραιότητα παραμένει, άλλωστε, να σταλεί το ισχυρότερο δυνατό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού προς όλους τους πολίτες, γι’ αυτό κι έχει, από καιρό, απευθύνει δημοσίως πρόσκληση και στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στους πολιτικούς αρχηγούς να σηκώσουν μαζί αυτό το συμβολικό βάρος. Η Πρόεδρος είναι δεδομένο ότι είναι σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, με τον οποίο θα βρεθούν μάλιστα σήμερα στις 11 π.μ. στο Προεδρικό, στο πλαίσιο των καθιερωμένων συναντήσεών τους, και αναμένεται να την ενημερώσει σχετικά.

» Στο Μέγαρο Μαξίμου συζητείται αυτές τις ημέρες να υπάρξει πρωτοβουλία συνεννόησης για τον εμβολιασμό με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην βεβαίως του Κυριάκου Βελόπουλου, που έχει δημοσίως δηλώσει αντίθεση. Το πότε θα γίνουν αυτές οι επαφές και το περιεχόμενό τους θα εξαρτηθούν από τον τελικό σχεδιασμό, είναι ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θέμα ημερών».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...