219
(φωτ. αρχείου) | .

Δέκα άτομα ως υπόπτους για την Folli Follie καλούν οι εισαγγελείς

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2018, 14:34
(φωτ. αρχείου)
|.

Δέκα άτομα ως υπόπτους για την Folli Follie καλούν οι εισαγγελείς

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2018, 14:34

Οι εισαγγελικές Αρχές καλούν ως υπόπτους 10 άτομα που σχετίζονται με την Folli Follie. Οι ύποπτοι είναι στελέχη της εταιρείας και μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Οπως αναφέρει τη Δευτέρα ο «Ελεύθερος Τύπος», ενώπιον των εισαγγελέων για τα αδικήματα της απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος θα βρεθούν μεταξύ άλλων ο οικονομικός διευθυντής, ο επικεφαλής του λογιστηρίου, ο ορκωτός λογιστής που υπέγραψε τον ισολογισμό του 2017 και ο επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών έχουν δεσμευθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ορκωτού λογιστή, ο οποίος είχε υπογράψει τις λογιστικές καταστάσεις της εταιρείας, αλλά και του οικονομικού διευθυντή της Folli Follie Group Sourcing Limited, της  θυγατρικής του ομίλου στην Κίνα.

Το βούλευμα κοινοποιήθηκε τόσο στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όσο και σε χρηματιστηριακές εταιρίες για να παγώσουν όλες οι οικονομικές κινήσεις των δύο προσώπων.

Επιπλέον, στις 9 Οκτωβρίου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είχε δεσμεύσει όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις θυρίδες της οικογένειας Κουτσολιούτσου καθώς και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, έπειτα από πρόταση του οικονομικού εισαγγελέα.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έχει κάνει δεκτή την αίτηση τριών επενδυτών και μιας αλλοδαπής εταιρείας για συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ. Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή, η οποία επί της ουσίας παγώνει κάθε μεταβολή (μεταβίβαση, πώληση κ.λ.π.) περιουσιακών στοιχείων μέχρι τη συζήτηση της κύριας αίτησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...