191
|

Ποιος πήρε σε πλειστηριασμό το κτίριο της «Ελευθεροτυπίας»

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2018, 14:19

Ποιος πήρε σε πλειστηριασμό το κτίριο της «Ελευθεροτυπίας»

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2018, 14:19

Σε πλειστηριασμό βγήκε τη Δευτέρα το κτίριο της «Ελευθεροτυπίας» στον Νέο Κόσμο, με το ελάχιστο τίμημα να ορίζεται στα 10.885.871 ευρώ.

Πλειοδότης αναδείχθηκε η Value Tουριστική («VALUE ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»), θυγατρική κατά 100% της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand, η οποία αυτό τον καιρό κατασκευάζει το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ στο παρελθόν είχε συμμετάσχει μεταξύ άλλων στην κατασκευή του νέου Γηπέδου Καραϊσκάκη και της AEL FC Arena στη Λάρισα.

Στην εν λόγω εταιρεία -και μοναδικό πλειοδότη- πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Παναγιώτης Παναγιωτίδης (γενικός διευθυντής της Dimand), ενώ μέλος του δ.σ. είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand,  Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Πρόκειται για κτίριο συνολικής επιφάνειας 14.427,41 τ.μ., το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο 3,2 στρεμμάτων στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Ηλία Ηλιού – Δεινοστράτους – Μίνωος και Πυθέου.

Όπως έγινε γνωστό, η Value κατέβαλε το 1/3 του τιμήματος των 10,885 εκατ, ευρώ με επιταγή ημέρας.

Η πρώτη αυτή πώληση περιουσιακού στοιχείου της «Χ.Κ. Τεγόπουλος», τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την πτώχευσή της, δίνει ελπίδες στους πρώην εργαζομένους για την είσπραξη μέρους των οφειλομένων.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...