256
Τραπέζι για έξι με τον πιο πρωτότυπο κανόνα ασφαλείας σε ιαπωνικό εστιατόριο | Instagram /hoshinoya.official

Δείπνο με το κεφάλι μέσα σε… αμπαζούρ: Η ιαπωνική απάντηση στα μέτρα πρόληψης της Covid

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2021, 19:04
Τραπέζι για έξι με τον πιο πρωτότυπο κανόνα ασφαλείας σε ιαπωνικό εστιατόριο
|Instagram /hoshinoya.official

Δείπνο με το κεφάλι μέσα σε… αμπαζούρ: Η ιαπωνική απάντηση στα μέτρα πρόληψης της Covid

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2021, 19:04

Προκειμένου να είναι ασφαλείς οι πελάτες του από τη μετάδοση του κορονοϊού, εδώ και λίγες ημέρες, το εστιατόριο του ξενοδοχείου Hoshinoya στο Τόκιο, ξεκίνησε να προσφέρει δείπνα… chochin. Ετσι ονομάζουν οι Ιάπωνες τα παραδοσιακά, χάρτινα φανάρια.

Τι σχέση όμως μπορεί να έχει ένα χάρτινο φανάρι με την προστασία από τη λοίμωξη Covid-19;

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το φανάρι μετατρέπεται σε ένα τεράστιο, διάφανο… αμπαζούρ, το οποίο φοριέται από το κεφάλι μέχρι τους ώμους και λειτουργεί ως προστατευτικό από τον κορονοϊό. Είναι κάτι σαν τεράστια ασπίδα, η οποία καλύπτει όχι μόνο το πρόσωπο, αλλά ολόκληρο το κεφάλι.

Τα κατά παραγγελία κατασκευασμένα φανάρια, αιωρούνται πάνω από το κεφάλι του κάθε συνδαιτημόνα, επιτρέποντάς του να βγάλει κατά τη διάρκεια του γεύματος την προστατευτική μάσκα του.

Βασικός στόχος της ιδέας, είναι να μπορούν οι πελάτες του εστιατορίου να απολαύσουν το φαγητό και τη συζήτηση στο τραπέζι, χωρίς να διατρέχουν τον κίνδυνο να μην μπορούν να διαβάζουν τις εκφράσεις του προσώπου του άλλου.

Το ξενοδοχείο Hoshinoya επέλεξε να κατασκευάσει τα φανάρια του το ιστορικό κατάστημα Kojima Shoten, το οποίο ιδρύθηκε στο Κιότο την περίοδο Εντο (17ος αιώνας).

Μοιάζουν με πελώρια αμπαζούρ, έχουν διάμετρο 75 εκατοστών, ύψος 102 εκατοστών και διαθέτουν ένα μεγάλο διάφανο τμήμα από βινύλιο πάχους 0,15 χιλιοστών.

Ενσωματωμένο φως φωτίζει απαλά το πρόσωπο όποιου μπαίνει κάτω από το φανάρι. Ο αέρας του χώρου ανανεώνεται πεντέμισι φορές την ώρα, τη στιγμή που η ιαπωνική νομοθεσία για θέματα δόμησης, επιβάλλει ανανέωση μόλις μία φορά στις δύο ώρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...