153
Οι αποφάσεις της βρετανικής Βουλής είναι σκοτσέζικο ντους για τον Τζόνσον ο οποίος, εδώ, δέχεται την κριτική μιας βουλευτή. | Reuters

Η συμφωνία πέρασε, το «εσπευσμένον» όχι!

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2019, 21:40
Οι αποφάσεις της βρετανικής Βουλής είναι σκοτσέζικο ντους για τον Τζόνσον ο οποίος, εδώ, δέχεται την κριτική μιας βουλευτή.
|Reuters

Η συμφωνία πέρασε, το «εσπευσμένον» όχι!

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2019, 21:40

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης, κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του: 329 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 299 κατά της συμφωνίας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια συμφωνία για το Brexit λαμβάνει υποστήριξη στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ομως, αυτή η «νίκη» του Μπόρις Τζόνσον είναι περιορισμένης σημασίας καθώς στην ψηφοφορία για το «εξπρές» πρόγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας -κάτι που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις- ο Τζόνσον ηττήθηκε ξανά! Η Βουλή απέρριψε την εσπευσμένη εξέταση του εκ 435 σελίδων νομοσχεδίου για το Brexit, καταψηφίζοντας το σφικτό χρονοδιάγραμμα συζήτησης και έγκρισης του που είχε προτείνει η κυβέρνηση προκειμένου να προλάβει τη συμφωνημένη με τις Βρυξέλλες ημερομηνία-ορόσημο της 31ης Οκτωβρίου: 322 βουλευτές καταψήφισαν το χρονοδιάγραμμα και 308 ψήφισαν υπέρ.

Η καταψήφισή ανατρέπει πάλι τα πλάνα του πρωθυπουργού.

Πάντως, ο κ. Τζόνσον είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι, αν συμβεί αυτό, θα αποσύρει το νομοσχέδιο και θα πιέσει για να γίνουν πρόωρες εκλογές πριν από τα Χριστούγεννα. Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...