303
Ο Πούτιν κοιτά με προσοχή τον Ερντογάν καθώς μιλά στους δημοσιογράφους | REUTERS

Κρίσιμη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν για τη Συρία

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2019, 16:03
Ο Πούτιν κοιτά με προσοχή τον Ερντογάν καθώς μιλά στους δημοσιογράφους
|REUTERS

Κρίσιμη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν για τη Συρία

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2019, 16:03

Μεγάλης σημασίας είναι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία που έγιναν σήμερα στο Σότσι, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος υποδεχόμενος τον τούρκο ομολόγό του.

Ο Πούτιν αξιολόγησε την κατάσταση στην Συρία ως περίπλοκη επισημαίνοντας ότι με βάση το δεδομένο αυτό οι διαβουλεύσεις με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

«Η κατάσταση στην περιοχή είναι τεταμένη και αυτό το αντιλαμβανόμαστε όλοι» δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος κατά την έναρξη της κατ’ ιδίαν συνάντησής του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε: «νομίζω ότι η συνάντησή μας σήμερα, οι διαβουλεύσεις μας, είναι πολύ επιτακτικές».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι

Ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι «το καλό επίπεδο στο οποίο έχουν φτάσει οι ρωσο-τουρκικές σχέσεις, θα διαδραματίσει τον ρόλο του στη διευθέτηση όλων των περίπλοκων ζητημάτων, που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή μέχρι σήμερα».

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα προσφέρει τη δυνατότητα να βρεθούν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα τόσο προς το συμφέρον της Τουρκίας και της Ρωσίας, όσο και προς το συμφέρον όλων των χωρών της περιοχής.

Ο ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε θερμά την τουρκική αντιπροσωπεία και την ευχαρίστησε για την απόφασή της να έρθει στο Σότσι.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ηγετών στο Σότσι θα συζητήσουν μεταξύ άλλων και τις ανακοινώσεις που αντάλλαξαν Ουάσινγκτον και Αγκυρα για την κατάσταση στην Συρία.

Η συνάντησή τους έγινε λίγες ώρες πριν από την λήξη της εκεχειρίας στη βόρεια Συρία (10 το βράδυ ώρα Ελλάδας).

Ο Ερντογάν είπε πριν τη συνάντηση: «Είχαμε συζητήσει αρκετές φορές πριν από τη σημερινή συνάντηση για το θέμα της Συρίας. Με αυτές τις διμερείς επαφές και συζητήσεις, θεωρούμε πως θα καταφέρουμε να το τακτοποιήσουμε. Θέλουμε μια ισχυρή λύση για την ειρήνη και πιστεύω πως αυτή η συνάντηση προσφέρει δυνατότητες για το πετύχουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...