439
Το μπλακ άουτ οφείλεται σε σοβαρή βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης στην Παλλήνη | φωτ. αρχείου

Δύο ώρες χωρίς ρεύμα η Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2018, 14:53
Το μπλακ άουτ οφείλεται σε σοβαρή βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης στην Παλλήνη
|φωτ. αρχείου

Δύο ώρες χωρίς ρεύμα η Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2018, 14:53

Γενικό μπλακ άουτ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αθήνα και τα προάστια της πρωτεύουσας, από την Κηφισιά μέχρι τη Γλυφάδα και πολλές περιοχές της ανατολικής Αττικής, λόγω βλάβης στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) στην Παλλήνη.  Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έκρηξη στο σταθμό υψηλής τάσης.

Από τις 14:15 υπήρξαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στο μεγαλύτερο τμήμα του λεκανοπεδίου, ενώ το κέντρο της Αθήνας έμεινε χωρίς ρεύμα για δύο και πλέον ώρες.

Στους δρόμους της πρωτεύουσας επικράτησε το απόλυτο χάος καθώς εξαιτίας του μπλακ άουτ τέθηκαν εκτός λειτουργίας δεκάδες φανάρια.

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν και στη λειτουργία του Μετρό αφού για περίπου μία ώρα τέθηκε εκτός η γραμμή 2 (Ανθούπουλη- Ελληνικό) από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως το Ελληνικό.  Προβλήματα παρατηρήθηκαν και στη γραμμή 3.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 120 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες.

Πηγές του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 16:00. Λίγο αργότερα, εξεδόθη επίσημη ανακοίνωση από τον διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς ενέργειας στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα στις 14:12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής.Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις».

Σε νεότερη ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ γνωστοποιείται πως «ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς».

«Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί» και «στο αμέσως επόμενο διάστημα», προστίθεται, «αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών».

«Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια», αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ και ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος.

Από πλευράς υπουργείου Ενέργειας υπήρξαν διαβεβαιώσεις για πλήρη αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου. Ειδικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

«Ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι σήμερα στις 14:12, λόγω βλάβης σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής.

Οι ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης ξεκίνησαν αμέσως με αποτέλεσμα οι μισές περιοχές να έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. Εντός των επόμενων δύο ωρών, αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου».

Όσον αφορά τη λειτουργία του Μετρό, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ το πρόβλημα στην κίνηση των συρμών περιοριζόταν στο τμήμα από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως τον σταθμό Ηλιούπολης, ενώ κανονικά γινόταν η κυκλοφορία από Ανθούπολη έως Πανεπιστήμιο και από τον σταθμό Ηλιόπουλη έως Ελληνικό.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η κίνηση των συρμών του μετρό γινόταν κανονικά σε όλο το μήκος της γραμμής 2 Ανθούπολη-Ελληνικό, καθώς αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση της γραμμής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...