212
Οι δράστες του περιστατικού φαίνονται στα δεξιά | ilfattoquotidiano.it

Οργή στη Ρώμη για τους γυμνούς τουρίστες στο σιντριβάνι

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2018, 13:05
Οι δράστες του περιστατικού φαίνονται στα δεξιά
|ilfattoquotidiano.it

Οργή στη Ρώμη για τους γυμνούς τουρίστες στο σιντριβάνι

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2018, 13:05

Κάποτε τα σιντριβάνια της Ρώμης μάζευαν χιλιάδες τουρίστες – κάποιοι πετούσαν και κέρματα για την καθιερωμένη ευχή. Σήμερα οι τουρίστες είναι όχι μόνο λιγότερο ρομαντικοί, αλλά και φέρνουν πολλά περισσότερα προβλήματα από λεφτά.

Η αστυνομία της Ρώμης ζητά να βρεθούν δύο αγγλόφωνοι τουρίστες που εθεάθησαν να έχουν πέσει γυμνοί σε σιντριβάνι μνημείου για την ενοποίηση της Ιταλίας και για τους στρατιώτες θύματα των πολέμων, στη Πιάτσα Βενέτσια.

Οι τουρίστες -και οι δύο άνδρες-  είχαν βγάλει όλα τα ρούχα τους εκτός από τα εσώρουχα πριν πέσουν στο νερό. Πλατσούρισαν για λίγο μέχρι που ένας κατέβασε το εσώρουχο του άλλου, πάντα μπροστά σε άλλους παριστάμενους που κοιτούσαν και έβγαζαν φωτογραφίες.

Η αστυνομία κρίνει τη συμπεριφορά των ανδρών «βαθιά προσβλητική για το εθνικό αίσθημα και για τη μνήμη αυτών στους οποίους αφιερώνεται το μνημείο».

Αν βρεθούν οι δράστες, μπορεί να κληθούν να πληρώσουν τουλάχιστον 400 ευρώ.

Το περιστατικό δεν διέφυγε την προσοχή του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος κατακεραύνωσε τη συμπεριφορά των τουριστών. «Η Ιταλία δεν είναι το μπάνιο σας!», έγραψε στο Twitter.

Το θέαμα των τουριστών που πέφτουν στα σιντριβάνια της Αιώνιας Πόλης είναι παλιός πονοκέφαλος για τις Αρχές της πόλης.

Αλλά και μόνιμη αιτία ενόχλησης, ειδικά όταν οι τουρίστες αναπαριστούν την περίφημη σκηνή από την «Dolce Vita» του Φελίνι όπου η Ανίτα Εκμπεργκ πέφτει στην Φοντάνα ντι Τρέβι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...