272
Ο -για λίγη ώρα- παραβιασμένος λογαριασμός του Forbes | theguardian.com

Μπαράζ φιλοτουρκικών επιθέσεων στο Twitter

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2017, 12:52
Ο -για λίγη ώρα- παραβιασμένος λογαριασμός του Forbes | theguardian.com

Μπαράζ φιλοτουρκικών επιθέσεων στο Twitter

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2017, 12:52

Στο κυβερνοδιάστημα μεταφέρθηκε η διαμάχη της Τουρκίας με την ΕΕ -και τη Δύση γενικότερα- με αφορμή την διπλωματική αντιπαράθεση με την Ολλανδία.

Από το πρωί της Τετάρτης πλήθος λογαριασμών από διεθνείς φορείς και οργανισμούς, αλλά και λογαριασμοί πολιτών, βρέθηκαν να εμφανίζουν ένα φιλοτουρκικό μήνυμα γραμμένο στα τουρκικά, με σβάστικες και  άλλα εικονίδια, και μια σαφή αναφορά στο συνταγματικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Ενας από αυτούς τους λογαριασμούς ήταν ο αγγλόφωνος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στον οποίο γύρω μετά τις 09:00 της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) ανέβηκε αυτό το tweet:

europarl-hackedΤο tweet γράφει: «Ναζιστική Γερμανία Ναζιστική Ολλανδία, ένα οθωμανικό χαστουκάκι για εσάς, τα λέμε στις 16 Απριλίου» ενώ προσθέτει ότι, «αν θέλετε να μάθετε τι γράφει, μάθετε τουρκικά».

Αλλες επεμβάσεις υπήρξαν σε λογαριασμούς όπως αυτόν του Forbes (στην κεντρική φωτογραφία), του γάλλου πρώην πρωθυπουργού και δημάρχου του Μπορντώ, Αλέν Ζιπέ και του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας. Θύμα των χάκερ έπεσε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, οι συνεργάτες του οποίου εντόπισαν το πρόβλημα, έσβησαν αμέσως το tweet και ενημέρωσαν άμεσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Γρήγορα οι κάτοχοι των λογαριασμών ανέκτησαν τον έλεγχο, παραδεχόμενοι το πρόβλημα. Το BBC North America, επίσης θύμα της επίθεσης, είχε αναρτήσει το μήνυμα: «Προσωρινά χάσαμε τον έλεγχο του λογαριασμού αυτού, αλλά έχουμε επιστρέψει στην κανονική ροή».

Την παραβίαση επιβεβαίωσε και το Twitter,το οποίο πρόσθεσε ότι πηγή των προβλημάτων ήταν μια εφαρμογή (third party app), το Twitter Counter, τα δικαιώματα της οποίας ανακλήθηκαν, δηλαδή μπλοκαρίστηκε από την υπηρεσία.

Αυτού του είδους οι διαμάχες γίνονται όλο και πιο συχνές τα τελευταία χρόνια με μόνιμους στόχους λογαριασμούς υψηλής αναγνωσιμότητας με εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι πολλά εκατομμύρια ακολούθους σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...