461
Η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της την Τετάρτη στη Βουλή. «Oυδέποτε επέτρεψα στον εαυτό μου, στις ατέλειωτες δηλώσεις που έχω κάνει για τρομοκρατία, να αφήσω έστω και το ελάχιστο υπονοούμενο για τον ΠτΒ» είπε | INTIMENEWS

«Καρφί» Ντόρας: «Είμαι υπερήφανη για τον πατέρα μου, εύχομαι να είναι και ο κ. Τσίπρας για τον δικό του»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2019, 15:21
Η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της την Τετάρτη στη Βουλή. «Oυδέποτε επέτρεψα στον εαυτό μου, στις ατέλειωτες δηλώσεις που έχω κάνει για τρομοκρατία, να αφήσω έστω και το ελάχιστο υπονοούμενο για τον ΠτΒ» είπε
|INTIMENEWS

«Καρφί» Ντόρας: «Είμαι υπερήφανη για τον πατέρα μου, εύχομαι να είναι και ο κ. Τσίπρας για τον δικό του»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2019, 15:21

Μια συζήτηση περί οικογενειακής ευθύνης ποτέ δεν είναι ευχάριστη. Και κανείς δεν ξέρει πού θα καταλήξει. Ετσι η Ντόρα Μπακογιάννη, κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σήκωσε το γάντι που άφησε την Τρίτη στην ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, όταν επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αιχμές για την πολιτεία του πατέρα του.

Αρχικά, στην ομιλία της στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η βουλευτής της ΝΔ επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο, αγαπημένο της στόχο άλλωστε (λεπτομέρειες εδώ).

«Σήκωσε δύο μαχητικά ο κ. Καμμένος χτες κατά την τελετή παράδοσης, για να τονώσει τον εγωισμό του χωρίς να υπολογίζει το πόσο κόστισαν αυτές οι πτήσεις στον ήδη επιβαρυμένο προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας» είπε για τη φιέστα του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Και μάλιστα, επιδεικνύοντας πολιτικό ήθος, η κυρία Μπακογιάννη έσπευσε να υπερασπιστεί τον Νίκο Βούτση απέναντι στις επιθέσεις (εδώ) που δέχτηκε τελευταία από τον κ. Καμμένο. Μολονότι ο γιος του Προέδρου της Βουλής ήταν μεταξύ εκείνων που καλωσόρισαν τον αρχιεκτελεστή της 17Ν (και δολοφόνο του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη), Δημήτρη Κουφοντίνα, όταν ο τελευταίος πήρε άδεια από τη φυλακή, η κυρία Μπακογιάννη είπε: «Oυδέποτε επέτρεψα στον εαυτό μου, στις ατέλειωτες δηλώσεις που έχω κάνει για τρομοκρατία, να αφήσω έστω και το ελάχιστο υπονοούμενο για τον Πρόεδρο της Βουλής, παρά το ότι, ο Νίκος Βούτσης είναι ένας από τους σκληρότερους ιδεολογικούς μας αντιπάλους. Να τον χαίρεστε τον κ. Καμμένο συνάδελφοι».

«Το ήθος και το ύφος των πολιτικών χαρακτηρίζει τους ίδιους και τα κόμματα που υπηρετούν. Να τον χαίρεστε τον κ. καμμένο. Τον αναντικατάστατο υπουργό Αμυνας. Να τον χαίρεστε τον κυβερνητικό σας εταίρο με τον οποίον είχατε λαμπρά συνεργασία», προσέθεσε.

Η κυρία Μπακογιάννη όμως απάντησε και στο υπαινιγμό του Πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο της ΝΔ για την οικογενειακή ιστορία και τα περί αποστασίας.

Από το βήμα της Βουλής η βουλευτής της ΝΔ και αδελφή του προέδρου του κόμματος, είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι περήφανη για τους δημοκρατικούς αγώνες του πατέρα μου από την Κατοχή μέχρι τη δικτατορία των Συνταγματαρχών. Εύχομαι το ίδιο να είναι και ο κ. Τσίπρας για τον δικό του πατέρα».

Ηταν μια έμμεση μομφή για τον πατέρα του Πρωθυπουργού, τον Παύλο Τσίπρα, ο οποίος ως εργολάβος αναλάμβανε δημόσια έργα επί Επταετίας.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η ευθεία αμφισβήτηση την οποία εξέφρασε η πρώην υπουργός Εξωτερικών για το ότι η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία για να περνά τα νομοσχέδια από τις επιτροπές. Οπως είπε σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό στη σύνθεση των Επιτροπών θα πρέπει να αντανακλάται η δύναμη κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας , την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόλις 145 βουλευτές. Μάλιστα λίγο αργότερα στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να περάσει από την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων η κυρία Μπακογιαννη χαμογέλασε με νόημα και ανέφερε «τι λέτε εσείς μπορεί να περάσει;»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...