274
|

Μπάιντεν: Ο Τραμπ πανικοβλήθηκε με τον κορονοϊό και οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 200.000 νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2020, 10:04

Μπάιντεν: Ο Τραμπ πανικοβλήθηκε με τον κορονοϊό και οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 200.000 νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2020, 10:04

To πολιτικό χαρτί της εγκληματικής στάσης του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού –ιδίως στην πρώτη φάση της– παίζει ο προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

Ενώ απομένουν 42 ημέρες ως τις κάλπες και οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το ψυχολογικό όριο των 200.000 νεκρών, ο Μπάιντεν επιτέθηκε κατά των χειρισμών του Τραμπ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δηλώνοντας ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος «πάγωσε» όταν ήρθε αντιμέτωπος με την τρομακτική πρόκληση της υγειονομικής κρίσης.

Το τραγικό και μακάβριο ορόσημο των 200.000 νεκρών από τον κορονοϊό εμφανίζεται σε γιγαντοοθόνη στην προεκλογική εκδήλωση του Μπάιντεν σε εργοστάσιο στο Γκριν Μπέι του Ουισκόνσιν (Reuters)

Ο Μπάιντεν περιοδεύει στο Ουισκόνσιν –πολιτεία που κρίνει το αποτέλεσμα ως swing state– και μίλησε σε ένα εργοστάσιο αλουμινίου – έχει παράδοση να εμφανίζεται ως ένας εκπρόσωπος της εργατικής τάξης. Και εκεί μίλησε όχι τόσο για την οικονομία, αλλά για τη φρικτή στάση του προέδρου των ΗΠΑ απέναντι στον κορονοϊό – ας μην ξεχνάμε ότι ο Τραμπ έλεγε τον Μάρτιο ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη γρίπη και δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Ο 77χρονος υποψήφιος των Δημοκρατικών είπε ότι ο Τραμπ φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων αναφορικά με το επίπεδο προεδρικής ηγεσίας που απαιτείται για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της πανδημίας.

«Δεν μπόρεσε να το αντιμετωπίσει. Πάγωσε. Απέτυχε να δράσει. Πανικοβλήθηκε», δήλωσε ο Μπάιντεν στους εργαζόμενους μιας βιομηχανίας αλουμινίου στην κομητεία του Μανίτοβοκ στο Ουισκόνσιν, νοτίως του Γκριν Μπέι.

Από την άλλη μεριά, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ πραγματοποιεί εκδηλώσεις στο Οχάιο, ενώ οι μεσοδυτικές πολιτείες βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των δύο προεκλογικών εκστρατειών, με τον Μπάιντεν να διεκδικεί τις αμερικανικές πολιτείες που υποστήριξαν τον Τραμπ το 2016.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...