338
Ματ μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Στο βάθος διακρίνεται η ομάδα νεαρών που μπήκε -άγνωστο πώς- στο κλειστό ίδρυμα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: δυνάμεις ΜΑΤ μπήκαν στο ίδρυμα για να διώξουν ομάδα νεαρών

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2019, 13:02
Ματ μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Στο βάθος διακρίνεται η ομάδα νεαρών που μπήκε -άγνωστο πώς- στο κλειστό ίδρυμα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: δυνάμεις ΜΑΤ μπήκαν στο ίδρυμα για να διώξουν ομάδα νεαρών

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2019, 13:02

Νέα επεισόδια ξέσπασαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) όταν ομάδα νεαρών (κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, περίπου διακόσια μέλη φοιτητικών οργανώσεων) κατάφερε να μπει στον χώρο του Ιδρύματος (που παραμένει κλειστό μέχρι τις 17 Νοεμβρίου), με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. για την απομάκρυνσή τους.

Δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν στον χώρο του πανεπιστημίου και έκαναν  χρήση χημικών προκειμένου οι εισβολείς να αποχωρήσουν. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, με τους συγκεντρωμένους να αρνούνται να εκκένωσουν τον χώρο.

Όπως έγινε γνωστό, πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον μία προσαγωγή, ενώ υπήρξαν καταγγελίες για τραυματισμούς από την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Για ώρες οι φοιτητές παρέμεναν παρατεταγμένοι απέναντι στις δυνάμεις των ΜΑΤ που για μία ακόμη φορά εισήλθαν στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους σήκωσαν πανό με συνθήματα για το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ λίγο αργότερα στο σημείο εθεάθησαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και η βουλευτής του ΜέΡΑ25 (πρώην ευρωβουλευτής) Σοφία Σακοράφα, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση.

Λίγο μετά τις 15.00 οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν από τον περίβολο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για όσα έγιναν τη Δευτέρα το μεσημέρι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει αναλυτικά ως εξής:

Ανακοινώνεται ότι σήμερα και περί ώρα 12:30 ομάδα περίπου 70 ατόμων εισήλθε στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και ενημερώθηκαν σχετικά οι Αρχές του Πανεπιστημίου.

Τα άτομα τελικά αποχώρησαν την 14:45 περίπου ώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...