227
Μέλη της τουρκικής μονάδας διαχείρισης καταστροφών ΑFAD κατά την επιχείρηση διάσωσης | Ihlas News Agency via REUTERS

Αττάλεια: Ενας νεκρός και δέκα τραυματίες σε ατύχημα με τελεφερίκ

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2024, 19:27
Μέλη της τουρκικής μονάδας διαχείρισης καταστροφών ΑFAD κατά την επιχείρηση διάσωσης
|Ihlas News Agency via REUTERS

Αττάλεια: Ενας νεκρός και δέκα τραυματίες σε ατύχημα με τελεφερίκ

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2024, 19:27

Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε, δέκα τραυματίστηκαν και σχεδόν 200 εγκλωβίστηκαν στον αέρα όταν κατέρρευσε πυλώνας που στηρίζει το τελεφερίκ κοντά στο τουρκικό τουριστικό θέρετρο της Αττάλειας.

Ελικόπτερα εξοπλισμένα με νυχτερινά φώτα κλήθηκαν να διασώσουν 184 άτομα που ήταν ακόμα εγκλωβισμένα στις καμπίνες του τελεφερίκ, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Αττάλειας Μουχιτίν Μποτσέκ, σύμφωνα με τον Guardian.

Διασώστης προσπαθεί να φτάσει στην καμπίνα του τελεφερίκ όπου βρίσκονται εγλωβισμένοι επιβάτες – EPA/ANTALYA GOVERNORSHIP HANDOUT.

«Οι ειδικές ομάδες μας είναι εδώ. Αν θέλει ο Θεός, θα τους σώσουμε όλους και σύντομα», είπε ο Μποτσέκ.

Ο θάνατος και οι τραυματισμοί προκλήθηκαν όταν μία από τις καμπίνες του τελεφερίκ στο Σαρισού – Τουνέκτεπε προσέκρουσε σε πυλώνα που κατέρρευσε, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια.

Πέντε άτομα που βρίσκονταν στην καμπίνα απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο, ενώ δύο ακόμη περίμεναν να μεταφερθούν, σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.

Ομάδα διασωστών απομακρύνουν με ασφάλεια ένα κοριτσάκι από τον τόπο του ατυχήματος – EPA/ANTALYA GOVERNORSHIP HANDOUT.

Περίπου 110 άτομα που αποτελούν προσωπικό ομάδας έκτακτης ανάγκης στάλθηκαν στο σημείο της κατάρρευσης, είπε ο Γερλίκαγια, ενώ στο σημείο έσπευσαν και ειδικοί ορειβάτες από διάφορες περιοχές της Τουρκίας.

Ομάδα 10 βουλευτών της αντιπολίτευσης κατευθύνθηκε επίσης στο σημείο για να «διερευνήσει τις συνθήκες του ατυχήματος», δήλωσε ο Οζγκούρ Εζέλ, πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...