210
Ο Αντονι Φάουτσι ακούει τον Τραμπ στην ενημέρωση των δημοσιογράφων | Reuters

Αστυνομική προστασία για τον Αντονι Φάουτσι που δέχεται απειλές για τη ζωή του

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 12:17
Ο Αντονι Φάουτσι ακούει τον Τραμπ στην ενημέρωση των δημοσιογράφων
|Reuters

Αστυνομική προστασία για τον Αντονι Φάουτσι που δέχεται απειλές για τη ζωή του

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 12:17

Απειλές για τη ζωή του δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο Αντονι Φάουτσι, επικεφαλής λοιμωξιολόγος της αμερικανικής κυβέρνησης για τον κορονοϊό.

Την αποκάλυψη έκανε η Washington Post και το CNN αναφέρει ότι πλέον έχει προσωπική φρουρά, ενώ αστυνομικοί φυλάσσουν το σπίτι του όλο το 24ωρο.

Ο ίδιος, ερωτώμενος για το θέμα, στην καθημερινή ενημέρωση του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό, είπε ότι δεν μπορεί να απαντήσει και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στον επικεφαλής της υπηρεσίας επιβολής του νόμου του υπουργείου Υγείας.

Εκείνη τη στιγμή, παρενέβη ο Ντόναλντ Τραμπ, που στεκόταν δίπλα του, λέγοντας ότι ο επιστήμονας είναι ο πιο αναγνωρίσιμος ειδικός της χώρας και ότι δεν χρειάζεται προστασία γιατί «όλοι τον αγαπούν. Και αν του επιτεθεί κανείς, θα βρει τον μπελά του».

Ομως, όπως λέει το CNN, ο Φάουτσι δεν είναι αρεστός σε δεξιούς κύκλους, αλλά και επιχειρηματικούς, καθώς στην ουσία αυτός είναι που έπεισε τον Τραμπ να πάρει αυστηρά περιοριστικά μέτρα και να κλείσει επιχειρήσεις, τη στιγμή που ο αμερικανός πρόεδρος θεωρούσε ότι ο κορονοϊός είναι σαν τη γρίπη.

Πολλοί επιχειρηματίες και στελέχη του συντηρητικού χώρου προσπαθούσαν να πείσουν τον Τραμπ ότι το κλείσιμο των επιχειρήσεων θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά από τον ιό τον ίδιο.

Ομως ο Φάουτσι ήταν ξεκάθαρος: «Δεν καθορίζουμε εμείς τον χρόνο (που θα επηρεαστεί η καθημερινότητα στις ΗΠΑ). Ο ιός καθορίζει τον χρόνο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...