191
H Μάγδα Φύσσα με τη Λίνα Νικολακοπούλου στη δίκη της Χρυσής Αυγής | George Vitsaras / SOOC

Αρχισε ξανά η δίκη της Χρυσής Αυγής – στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα η Λίνα Νικολακοπούλου

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2020, 12:51
H Μάγδα Φύσσα με τη Λίνα Νικολακοπούλου στη δίκη της Χρυσής Αυγής
|George Vitsaras / SOOC

Αρχισε ξανά η δίκη της Χρυσής Αυγής – στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα η Λίνα Νικολακοπούλου

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2020, 12:51

Υστερα από μεγάλη διακοπή λόγω των έκτακτων μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω κορονοϊού, η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε εκ νέου την Τετάρτη – είναι η 430ή ημέρα της διαδικασίας στο Εφετείο Αθηνών.

Εξω από το Εφετείο πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση, ενώ με την είσοδο στην αίθουσα ακτιβιστές ύψωσαν καρτέλες με το σύνθημα «Δεν είναι Αθώοι».

Η κίνηση αυτή ήταν μία απάντηση στην απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου η οποία στις 18 Δεκεμβρίου, πρότεινε την απαλλαγή του Νίκου Μιχαλολιάκου, αρχηγού της οργάνωσης, καθώς και όλων των άλλων κατηγορουμένων πλην του μαχαιροβγάλτη Γιώργου Ρουπακιά, φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Το σκεπτικό της εισαγγελέως -που δεν δεσμεύει το προεδρείο- ήταν ότι τα περιστατικά στα οποία στηρίχθηκε η κατηγορία δεν ήταν απόρροια κεντρικού σχεδιασμού, αλλά «μεμονωμένα».

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης καθώς και της πολιτικής αγωγής και εκτιμάται ότι εφόσον δεν υπάρξουν άλλες διακοπές το δικαστήριο θα είναι έτοιμο για να εκδώσει απόφαση τον προσεχή Οκτώβριο.

Παρούσα στην επανέναρξη της δίκης ήταν βεβαίως η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου, αλλά και η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...