329
Φωτογραφία αρχείου από τις φυλακές Κορυδαλλού | Intime

Στις φυλακές Κορυδαλλού κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετά το ύποπτο κρούσμα

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2020, 09:24
Φωτογραφία αρχείου από τις φυλακές Κορυδαλλού
|Intime

Στις φυλακές Κορυδαλλού κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετά το ύποπτο κρούσμα

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2020, 09:24

Συναγερμός σήμανε στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την πρώτη θετική διάγνωση με κορονοϊό 35χρονου κρατούμενου λιβυκής καταγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας, ο οποίος κρατείται στην Β΄πτέρυγα των φυλακών, που βρισκόταν σε κελί μαζί με ακόμη τρία άτομα, παρουσίαζε συμπτώματα εδώ και πέντε μέρες, χωρίς όμως να έχει έρθει σε επαφή με κάποιον εκτός φυλακών ή να είχε πραγματοποιηθεί μεταγωγή του, ώστε να μετακινηθεί εκτός του ελεγχόμενου περιβάλλοντος των φυλακών.

Επειδή παράλληλα είχε και διογκωμένους λεμφαδένες, ο γιατρός των φυλακών έδωσε εντολή να μεταφερθεί το απόγευμα στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο, όπου του πήραν δείγμα και τον παρέπεμψαν σε εξωτερικό εργαστήριο για την εξέταση του κορονοϊού.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τα αποτελέσματα ήταν «οριακά θετικά», γι’ αυτό διακομίστηκε αμέσως στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», για νοσηλεία και παράλληλα να υποβληθεί σε δεύτερη εξέταση, που θα δείξει αν πράγματι νοσεί από Covid-19.

Οι εξετάσεις έγιναν το βράδυ της Τρίτης και σήμερα, Τετάρτη αναμένονται τα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός και τέθηκαν σε εφαρμογή τα πρωτόκολλα, γι’ αυτό μπήκε σε καραντίνα όλη η Β΄πτέρυγα των φυλακών και ταυτόχρονα ξεκίνησε ιχνηλάτηση για να διαπιστωθεί αν οι επαφές του 35χρονου έχουν μολυνθεί με τον ιό ή υπάρχει κάποιος ασυμπτωματικός.

Παράλληλα, θα ξεκινήσουν από κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που βρίσκονται ήδη στις φυλακές, σαρωτικά τεστ στους κρατούμενους της πτέρυγας σε πρώτη φάση και αν χρειαστεί και εκτός αυτής.

«Οριακά» θετικά αποτελέσματα

Οταν κάποιος έχει «οριακά» θετικά αποτελέσματα και έχει εκδηλώσει συμπτώματα, ενδέχεται να σημαίνει ότι έχουν περάσει οι 14 ημέρες από την ημέρα της μόλυνσης, ο ιός έχει κάνει τον «κύκλο» του και δεν υπάρχει πλέον ιικό φορτίο στα βιολογικά υγρά που εξετάζονται.

Σε αυτήν την περίπτωση, θεωρείται ότι είναι θετικός και ακολουθεί και δεύτερο τεστ Covid-19, αλλά και εξέταση αντισωμάτων, η οποία θα «δείξει» εάν όντως είχε νοσήσει και βρίσκεται στο στάδιο αποθεραπείας.

Ωστόσο, οποιοσδήποτε σε αυτή τη φάση, υπήρξε για τουλάχιστον 12 ημέρες μεταδοτικός και αυτός είναι και ο λόγος που το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έσπευσε στις φυλακές Κορυδαλλού για ιχνηλάτηση, πριν ακόμη βγουν τα τελικά αποτελέσματα από τα τεστ του 35χρονου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...