448
Ο Αντ. Κοτσακάς στο βήμα του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, ο πρώην στενός συνεργάτης του Ακη, αναδεικνύεται σε Νο1 στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Αρωμα Τσοχατζόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ – πρώτος σε ψήφους ο Αντώνης Κοτσακάς

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2018, 09:05
Ο Αντ. Κοτσακάς στο βήμα του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, ο πρώην στενός συνεργάτης του Ακη, αναδεικνύεται σε Νο1 στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Αρωμα Τσοχατζόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ – πρώτος σε ψήφους ο Αντώνης Κοτσακάς

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2018, 09:05

Υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «το νέο», αυτός που θα τα βάλει με τη διαφθορά των «παλιών», εκείνων που «μας χρεοκόπησαν» κλπ.: Αυτό είναι το ιδεολογικό σχήμα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε την εξουσία και έσπευσε να συνεργαστεί με τους εθνικολαϊκιστές Ανεξ. Ελληνες του Πάνου Καμμένου.

Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν που υποτίθεται ότι κομίζει το «καινούργιο» ανέδειξε πρώτο σε ψήφους, μεταξύ των 21 αιρετών μελών της νέας Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, τον Αντώνη Κοτσακά! Ο οποίος κ. Κοτσακάς υπήρξε: ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υφυπουργός και υπουργός των «επάρατων» κυβερνήσεων Σημίτη και βεβαίως στενός συνεργάτης του περιβόητου Ακη Τσοχατζόπουλου –«υπαρχηγό του τσοχατζό» τον χαρακτήρισε ο Βασίλης Κεγκέρογλου που κάτι ξέρει καλύτερα για τον νέο ισχυρό άνδρα στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η ανάδειξη του κ. Κοτσακά σε ηγετική μορφή της γραφειοκρατίας της Κουμουνδούρου, μαρτυρά κάποια πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ του 2018. Οτι δεν έχει πρόβλημα να επιδεικνύει ακόμα και στα όργανά του την άκρατη «πασοκοποίησή του», αναδεικνύοντας μάλιστα σε ηγετικά στελέχη του όχι ακριβώς και τα πιο φρέσκα πρόσωπα της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας (αν πούμε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο).

Ο 71χρονος κ. Κοτσακάς, άλλωστε, σύμβολο της εποχής των «παχιών αγελάδων», βολεύει και στην προσπάθεια της Κουμουνδούρου να κρατήσει όσους παλαιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ μεταπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και το 2015.

2004, ο Αντώνης Κοτσακάς (αριστερά) αποχωρεί από το Μαξίμου μαζί με τον τότε πανίσχυρο Ακη Τσοχατζόπουλο

Σε αυτή τη διαδικασία «μετάλλαξης», ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόβλημα να δει παλαιότερους συντρόφους να «τσαλακώνονται» –χαρακτηριστική περίπτωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη που παλαιότερα έπιανε άνετα πρωτιές και τώρα βρέθηκε… 16ος!

Κατά τα άλλα αυτό που επισημοποιήθηκε επίσης είναι η ηγεμονία των λεγόμενων «προεδρικών» και στο κόμμα. Στηρίχτηκαν ανοιχτά τόσο η Ρένα Δούρου όσο και ο Νίκος Παππάς ενώ ο Νίκος Φίλης βρέθηκε χαμηλότερα, διότι όπως λέγεται υπήρξε και γραμμή εναντίον του ώστε να τιμωρηθεί για την κριτική του προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής για την ΕΡΤ.

Πάντως ισχυροί φαίνονται να είναι και οι «53+» με τις υψηλές θέσεις που κατέλαβαν ο Θοδωρής Δρίτσας και η Σία Αναγνωστοπούλου, αν και μια μικρή έκπληξη είναι η 9η θέση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, κάτω ακόμα και από τη Ράνια Σβίγκου.

Και μια που πιάσαμε τις συγκρίσεις ενδιαφέρον έχει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έλαβε (επί 147 εγκύρων) μόλις 33 ψήφους, σχεδόν τις μισές από τον κ. Κοτσακά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την εκλογή της νέας ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ:

KOTΣAKAΣ ANTΩNHΣ 62

ΔPITΣAΣ ΘOΔΩPHΣ 59

ANAΓNΩΣTOΠOYΛOY ΣIA 58

ΠAΠΠAΣ NIKOΣ 58

ΔOYPOY PENA 57

ΣKOPINHΣ NIKOΣ 54

ΣBIΓKOY PANIA 51

ΓEPOBAΣIΛH OΛΓA 50

TΣAKAΛΩTOΣ EYKΛEIΔHΣ 47

KNHTOY KATEPINA 46

BOYTΣHΣ NIKOΣ 45

MΠAΛAΦAΣ ΓIANNHΣ 45

ΦIΛHΣ NIKOΣ 40

BITΣAΣ ΔHMHTPHΣ 39

ΛAMΠPOY ΠANOΣ 38

ΔPAΓAΣAKHΣ ΓIANNHΣ 36

XPIΣTOΔOYΛOΠOYΛOY TAΣIA 36

TZANAKOΠOYΛOΣ ΔHMHTPHΣ 33

MΠAΛTAΣ APIΣTEIΔHΣ 32

KAΛAMAPA EΦH 27

ΘEOΔΩPAKOΠOYΛOY NATAΣΣA 10

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News