2224
Ο Κερκ Μάγιερς επί το έργον, επιβλέποντας τη ρουτίνα ενός μοντέλου | YouTube

Πώς φτιάχνεις κορμί για τα Victoria’s Secret

Κατερίνα I. Ανέστη Κατερίνα I. Ανέστη 15 Οκτωβρίου 2018, 04:30
Ο Κερκ Μάγιερς επί το έργον, επιβλέποντας τη ρουτίνα ενός μοντέλου
|YouTube

Πώς φτιάχνεις κορμί για τα Victoria’s Secret

Κατερίνα I. Ανέστη Κατερίνα I. Ανέστη 15 Οκτωβρίου 2018, 04:30

Ο πρόεδρος της Wal Street. Το σούπερ μόντελ Κάρλι Κλος. Ολυμπιονίκες των ΗΠΑ. Αγγελοι της Victoria’s Secret. Ζωγράφοι. Ενας 73χρονος συνταξιούχος. H Kρίστι Τέρλιγκτον. Εφηβοι ενταγμένοι σε προγράμματα υποστήριξης μη κυβερνητικών οργανώσεων. Ο Χιου Τζάκμαν. Ο Φάμπιεν Μπαρόν του Interview. Αυτές είναι μόνο μερικές ενδεικτικές αναφορές της ανθρωπογεωγραφίας του Dogpound, του γυμναστηρίου (που δεν μοιάζει με γυμναστήριο αλλά με γκαράζ) που δημιούργησε τον Απρίλιο του 2016 στο West Village της Νέας Υόρκης ο Κερκ Μάγιερς. Ο πιο διάσημος προπονητής αυτή τη στιγμή ανά τον κόσμο, ο γκουρού του φίτνες που κυρίως χάρη στους αγγέλους της Victoria’s Secret έγινε σε ελάχιστους μήνες θρύλος.

Όταν πέρασα την πόρτα του αριθμού 1 της Renwick Str στη Νέα Υόρκη, στις 8 το πρωί ενός Σαββάτου, αυτός και οι συνεργάτες του γυμναστές είχαν ήδη συμπληρώσει δύο ώρες προπονώντας τους πελάτες τους –δεν πρόκειται για ανοιχτό γυμναστήριο, λειτουργεί μόνο με ραντεβού για προσωπικές προπονήσεις. Και βρέθηκα απέναντι σε ένα βραχύσωμο άνδρα, με το σώμα του καλυμμένο με τατουάζ, βραχνό παρατεταμένο γέλιο, μάτια που σε κοιτάζουν με τρυφερότητα για τον οποίο όλα εκκινούν και καταλήγουν όχι στο να χάσεις κιλά ή να αποκτήσεις συγκλονιστικό σώμα, αλλά να στο να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου, να νιώσεις μέλος μιας ομάδας και να βγεις με περισσότερη αυτοπεποίθηση στη ζωή σου. Αυτοεκτίμηση είναι η λέξη που επανέλαβε πολλές φορές στη συζήτησή μας.

Ο Κερκ είναι μαγνήτης

«Το μυαλό και το σώμα είναι ενωμένα. Αυτή είναι η αδιαπραγμάτευτη αρχή μου. Οk, είναι καλό να χάσεις δέκα ή είκοσι κιλά ή να αποκτήσεις μυϊκό όγκο, αλλά αυτό που με νοιάζει ένα να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου» μου λέει. Του μιλάω για το περίφημο ελληνικό «νους υγιής αν σώματι υγιεί» και η αλήθεια είναι ότι καθώς μου εξηγεί τη φιλοσοφία του, τη στάση ζωής του, την ανάγκη του να «επιστρέψει» στην κοινότητα πράγματα αφού νιώθει και ο ίδιος ευγνώμων για τη βοήθεια που έχει λάβει, προσπαθώ να τον πείσω ότι έχει ελληνικές ρίζες. Γελάει, γελάει συχνά, σαν παιδί, από το βάθος της καρδιάς του. Φωνάζει δίπλα μας έναν από τους πρώτους συνεργάτες του προπονητές, τον Βίκτορ Κορτέζε. «Όταν γνώρισα τον Κερκ, κατάλαβα ότι είναι ένας σοφός άνθρωπος» μου λέει ο Βίκτορ. «Κάποια στιγμή δεν άντεξα και του είπα ότι έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο βλέπει τη ζωή συνολικά και μέσα σε αυτό το πλαίσιο και το φίτνες. Τον ρώτησα γιατί. Και τότε μου αποκάλυψε ότι έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας με την καρδιά του, δεν γνώριζε αν θα ζήσει άλλα δέκα ή εξήντα χρόνια».

Ο Κερκ Μάγιερς μαζί με τους άγγελους της Victoria’s Secret Ελσα Χοσκ και Αλεσάντρα Αμπρόσιο

Ο Κερκ μας ακούει και κουνάει το κεφάλι. «Δεν με νοιάζουν τα λεφτά, αλλά να αφήσω κάτι πίσω μου, να δημιουργήσω» λέει. Να, τώρα του εξηγώ την λέξη υστεροφημία και πάλι γελάμε σχολιάζοντας ότι κάποια σχέση έχει με την αρχαία Ελλάδα, δεν μπορεί… «Ο Κερκ είναι μαγνήτης. Οσοι τον γνωρίζουν, πάντα επιστρέφουν σε αυτόν» σχολιάζει ο Βίκτορ. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό εξηγεί την λατρεία που του έχουν οι επώνυμοι πελάτες του που δεν σταματούν να ανεβάζουν φωτογραφίες με σχόλια αγάπης στο Instagram – λες και τους άλλαξε τη ζωή.

Θετικός, υποστηρικτικός, ανεπιτήδευτος, με πραγματικό ενδιαφέρον για τον πελάτη του που είναι όλος ο κόσμος για αυτόν στα εξήντα λεπτά της προπόνησης. Αυτό είναι που έκανε τον Κερκ θρύλο, περισσότερο από τα προγράμματα γυμναστικής που βγάζει απολύτως εξατομικευμένα και που φημίζονται πως σμιλεύουν τους γλουτούς και χαλυβδώνουν τον κορμό των πελατών του. «Ξέρεις, γεννήθηκα στο Κάνσας» μου λέει. «Ημουν υπέρβαρος ήδη από την εφηβεία και έχασα μόνος μου, με διατροφή και προπόνηση περίπου 50 κιλά. Οσοι έβλεπαν τη διαφορά πάνω μου ρωτούσαν πως τα κατάφερα, άρχισα να τους συμβουλεύω, να τους βοηθώ. Και έτσι κατάλαβα ότι αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου, να είμαι personal trainer».

Μία από τις μετσαμορφώσεις του γυμναστηρίου Dogpound

Το πάθος και η αφοσίωσή του, μαζί με το γεγονός  ότι ήταν το πρότυπο της μεταμόρφωσης, η ενσάρκωση του «τα πάντα είναι εφικτά» του έφεραν χρυσές δουλειές. Επιτυχημένος, ένιωθε επιτέλους γοητευτικός. Βούλιαξε στο ποτό και τα ναρκωτικά μέσα από ένα συνεχές πάρτι – ο ίδιος μιλά ανοιχτά για τις εξαρτήσεις του. Ζήτησε βοήθεια, έκανε γιόγκα δυο ώρες την ημέρα, πήγε σε ειδικό κέντρο και «επέστρεψε» δυνατός και αποφασισμένος να είναι ευγνώμων για τη ζωή του. Ηρθε στη Νέα Υόρκη για να είναι κοντά στον αδελφό του, έπιασε δουλειά σε γυμναστήριο και σύντομα έκαναν ουρές για μια προπόνηση μαζί του. Όπως το είπε ο Βίκτορ: ο Κερκ είναι μαγνήτης.

Ο Χιου Τζάκμαν είναι ο νονός

Πέντε χρόνια πριν αποφάσισε να φτιάξει τον δικό του χώρο, πάντα για προσωπικές προπονήσεις. «Στην αρχή το γυμναστήριο είχε το όνομά μου ως επωνυμία. Τακτικός πελάτης και από τους βασικούς υποστηρικτές της απόφασής μου να δημιουργήσω τον δικό μου χώρο ήταν ο Χιου Τζάκμαν που ερχόταν πάντα μαζί με το μπουλντόγκ του. Ετσι αποφάσισα να αλλάξω το όνομα του γυμναστηρίου και προέκυψε το «Dogpound» λέει και μου δείχνει ένα μεταλλικό μπολ με νερό που υπάρχει πάντα στο χώρο για τους σκύλους των πελατών του. Ερχονται με τους σκύλους τους ή…. με τους φίλους τους. Το πρωινό που βρίσκομαι εκεί, προπονείται ο περίφημος άγγελος της Victoria’s Secret Τζασμίν Τουκς με το αγόρι της. «Γυμναζόταν μαζί μου η hair stylist της εταιρείας Μάρτι Χάρπερ. Αυτή έφερε κάποιες φίλες της μοντέλα, αυτές ήρθαν με άλλες φίλες τους, άρχιζαν να ανεβάζουν φωτογραφίες στο Instagram και έτσι ξεκίνησαν όλα» λέει ο Κερκ.

Ο χώρος του γυμναστηρίου

Αυτή την στιγμή  το Dogpound έχει σχεδόν 300 πελάτες. Εχει σταματήσει να δέχεται νέους, και υπάρχει μια λίστα αναμονής με περίπου 50 άτομα. «Ο Κερκ δημιούργησε εδώ ένα μοναδικό περιβάλλον, τόσο οι πελάτες όσο και εμείς οι προπονητές νιώθουμε ότι ανήκουμε σε μια κοινότητα. Πάντα επιστρέφουν οι πελάτες, διότι μπορεί αρχικά να έρχονται με στόχο να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, όμως ξαφνικά διαπιστώνουν ότι εκτός από τα σωματικά έχουν και σπουδαία  ψυχολογικά οφέλη. Εδώ αποκτούν μια εμπειρία που δεν τελειώνει όταν ολοκληρωθεί η προπόνηση, τους ακολουθεί στη ζωή τους λέει ο Βίκτορ».

300 δολάρια την ώρα

Ο Κερκ τονίζει ότι δεν έχει κάθε προπονητής τον δικό του πελάτη, αλλά υπάρχει ένα είδος κυκλικό σύστημα: όλοι συνεργάζονται με όλους. Ο ίδιος έχει μόνο δυο τρεις πελάτες που προπονεί αποκλειστικά και ακολουθεί και αυτός κατά τα λοιπά την ίδια λογική. Μια προπόνηση με κάποιον συνεργάτη, ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξει ο πελάτης μπορεί να ξεκινήσει από τα 150 ως τα 200 δολάρια την ώρα, ενώ ο ίδιος αμείβεται ως και με 300 δολάρια την ώρα. Δουλεύει επτά μέρες την εβδομάδα από τις 6 το πρωί ως αργά το βράδυ. Τον ρωτάω ποια είναι τα βασικά κριτήρια που έχει στην επιλογή των προπονητών που προσλαμβάνει. «Νούμερο ένα, να είναι θετικοί άνθρωποι. Νούμερο δύο να είναι παθιασμένοι με αυτό που κάνουν, να βοηθούν τους ανθρώπους να αισθανθούν καλά με τον αυτό τους. Και φυσικά να είναι ομαδικοί παίκτες». Η αλήθεια είναι ότι μιλώντας με τον Πολ και τον Αντονι στον χώρο αισθάνομαι αυτομάτως αυτή την αίσθηση που λέει – ότι είσαι ξεχωριστός, ότι μπορείς να πιστέψει στον εαυτό σου. Ενθαρρύνουν συνεχώς τον αθλούμενο, τους κάνουν να νιώθουν ασφαλείς και πολύτιμοι.

 

View this post on Instagram

 

@sarasampaio smashing her core @dogpound #smashcity #dogpound

A post shared by Kirk Myers (Keherjot Sing)€ (@kirkmyersfitness) on

Toν ρωτώ αν του έλεγαν ότι μπορεί να κάνει μόνο μια άσκηση, ότι οι άλλες θα εξαφανίζονταν, ποια θα ήταν αυτή ανασηκώνει τα φρύδια. «Χμ, πονηρή ερώτηση». Αν έπρεπε να διαλέξω θα έλεγα τα burpees απαντά – απλώς για να ξεκαρδιστεί βλέποντας την έντρομη έκφρασή μου, με τον Βίκτορ να σπεύδει να συμπληρώσει: «κάθε προπονητικό πρόγραμμα είναι διαφορετικό για κάθε πελάτη. Το πιο σημαντικό όμως είναι όταν έρχεσαι να ξέρεις ποιος είναι ο στόχος σου. Αλλιώς, και πέντε προγράμματα να σου βγάλουμε, αν δεν ξέρεις τον στόχο σου δεν έχει νόημα», λέει. Απαντώ ότι ο δικός μου στόχος είναι να μην κάνω burpees για να ξεχυθεί πάλι στον χώρο το βραχνό πηγαίο, μακράς πνοής γέλια του Κερκ.

 Η Ασλεϊ Γκράχαμ  και το Make a Wish

Τώρα που το γυμναστήριο της Νέας Υόρκης έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη (σ.σ. το έχει σχεδιάσει ο φίλος και πελάτης του Φαμπιάν Μπαρόν, διευθυντής εκτός των άλλων του περίφημου περιοδικού Ιnterview που έκλεισε πρόσφατα έπειτα από πενήντα χρόνια ζωής) ετοιμάζεται να ανοίξει ένα Dogpound στο Λος Αντζελες. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι αμέσως μετά θα προχωρήσει στη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας όπου θα μπορείς να κάνεις ακόμα και προπόνησε σε livestreaming μαζί του. «Στόχος μου είναι το Dogpound να μην είναι ένα μπραντ που έχει σχέση μόνο με το φίτνες, αλλά με το να κάνει τον κόσμο καλύτερο» μου λέει.

 

View this post on Instagram

 

#smashcity @theashleygraham getting her flex on ??this weekend @dogpound ??????? #letsgooooo

A post shared by Kirk Myers (Keherjot Sing)€ (@kirkmyersfitness) on

Η αλήθεια είναι ότι στο κείμενο που έχει στην ιστοσελίδα του περιγράφοντας την αποστολή του Dogpound, συμπεριλαμβάνει ως πυλώνα και την έννοια της φιλανθρωπίας. «Συνεργάζομαι με επτά μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως το Global Citizens, την Make a Wish, την Community of Unity…». Η τελευταία απευθύνεται σε έφηβους με προβλήματα ίσων ευκαιριών. Τους σχεδιάζει προγράμματα εκγύμνασης, και κάθε προπόνηση ξεκινά με μια συζήτηση για όσα τους απασχολούν, που γίνεται μέσα στο ρινγκ που υπάρχει στον χώρο. Πριν λίγες συζήτησε και γυμνάστηκε μαζί τους και το διάσημο plus size μοντέλο που έχει γίνε πρότυπο, η Ασλεϊ Γκράχαμ. Εν τω μεταξύ μου έχει γνωρίσει τους περισσότερους προπονητές αλλά και τον υπεύθυνο καθαριότητας «χωρίς αυτόν δεν θα ήταν δυνατόν να κάνω το έργο μου» λέει αγκαλιάζοντάς τον. Με τον Βίκτορ να χαμογελάει και να ψιθυρίζει «στο είπα, είναι μαγνήτης. Αλλά και ηγέτης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News