337
Συντροφικά χάδια Φίλη στον Παππά πριν τα συντροφικά «μαχαιρώματα». Ο Σκουρλέτης παρακολουθεί | George Vitsaras / SOOC

Φίλης κατά Παππά: «Θα υποστούμε ζημιά – ο Σαμαράς έπεσε και από την ΕΡΤ»

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2018, 18:22
Συντροφικά χάδια Φίλη στον Παππά πριν τα συντροφικά «μαχαιρώματα». Ο Σκουρλέτης παρακολουθεί
|George Vitsaras / SOOC

Φίλης κατά Παππά: «Θα υποστούμε ζημιά – ο Σαμαράς έπεσε και από την ΕΡΤ»

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2018, 18:22

Τον Πάνο Καμμένο ο Νίκος Φίλης τον έχει δύο χρόνια άχτι — από τότε που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απαίτησε και πέτυχε την αποπομπή του από την κυβέρνηση. Ετσι ήταν αναμενόμενο να του επιτεθεί και από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, το είχε εξάλλου προαναγγείλει με τα όσα είχε δηλώσει στην «Εφ. Συν.». Αυτό όμως που εξέπληξε ήταν τα πυρά του πρώην υπουργού Παιδείας για τη λειτουργεία της ΕΡΤ —σφοδρή κριτική που δεν μπορεί παρά να απευθύνεται στον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά.

Οπως έγινε γνωστό, στην τοποθέτησή του για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ο κ. Φίλης είπε μεταξύ άλλων: «Το θέμα της ΕΡΤ είναι κομβικό θέμα δημοκρατικών αξιών. Πολλοί μου είπαν ότι συμφωνούν μαζί μου. Τέσσερις φορές σε 1,5 χρόνο έβαλα το θέμα της ΕΡΤ (στα όργανα). Αναβλήθηκε η συζήτηση. Εμαθα από εφημερίδες ότι διορίστηκε διοίκηση που αγνοοούσε το κόμμα. Ειπώθηκε και από τον Δραγασάκη, δεν ξέραμε τίποτα».

Ακολούθως ο κ. Φίλης προχώρησε σε μια δραματική προειδοποίηση: «Θα υποστούμε μεγάλη πολιτική ζημιά. Σας θυμίζω ότι ο Σαμαράς έπεσε και από την ΕΡΤ, που έκλεισε. Δεν είναι παρωνυχίδα, είναι κρίσιμο θεμα. Δεν είναι του Μητσοτάκη οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Είναι λανθασμένη η πολιτική, αυτό είναι το πρόβλημα».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι «οι παθογένειες του παλιού πολιτικού συστήματος έχουν σχεδόν ενσκήψει και στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίπαλός μας είναι το ύφος και το ήθος της αριστερής διακυβέρνησης. Ολοένα και περισσότερο μοιάζουμε με τους προηγούμενους. Δεν φτάνει το ότι είμαστε διαφορετικοί, πρέπει και να το αποδεικνύουμε κιόλας».

«Πρόβλημα ο Καμμένος»

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του, ο κ. Φίλης ασχολήθηκε με τον υπουργό Αμυνας: «Το δεύτερο πρόβλημα είναι ο Καμμένος. Είναι στοιχείο αποπολιτικοποίησης να μη συζητάμε αυτό το πρόβλημα σήμερα. Ορθώς πήγαμε με τον Καμμένο και ήταν θετική και παραγωγική η συνεργασία. Σήμερα εξαντλεί τη δυναμική της. Ο Καμμένος θα απογοητευτεί. Θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Είναι καρικατούρα, όχι πολιτική αντίληψη. Να λάβουμε τα μέτρα μας, ώστε να υπαρξει ολοκλήρωση του προγράμματός μας χωρίς παρεμπόδιση στον λαό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...