284
Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λουτσάι (στη φωτογραφία από παλαιότερη μεταγωγή τους) καταδικάστηκαν ομοφώνως σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του ομαδικού βιασμού της νεαρής φοιτήτριας | INTIMEnews

Αρειος Πάγος: Να παραμείνουν τα ισόβια για τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη, πρότεινε η εισαγγελέας

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2023, 13:03
Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λουτσάι (στη φωτογραφία από παλαιότερη μεταγωγή τους) καταδικάστηκαν ομοφώνως σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του ομαδικού βιασμού της νεαρής φοιτήτριας
|INTIMEnews

Αρειος Πάγος: Να παραμείνουν τα ισόβια για τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη, πρότεινε η εισαγγελέας

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2023, 13:03

Την απόρριψη των αιτήσεων αναιρέσεως των δύο καταδικασθέντων για την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, πρότεινε στον Αρειο Πάγο η εισαγγελέας έδρας, Ελένη Κovτακτσή.

Στο ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου (πρόεδρος η Ελένη Κατσούλη και εισαγγελέας η Ελένη Κovτακτσή) συζητήθηκαν την Τρίτη οι αιτήσεις αναιρέσεως που έχουν καταθέσει οι δύο καταδικασθέντες: ο 26χρονος Ροδίτης Μανώλης Κούκουρας και ο 24χρονος Αλέξανδρος Λουτσάι, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι κατά τη διάρκεια της δίκης τους στο Εφετείο, παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς τους!

Αμφότεροι, υπενθυμίζεται, καταδικάστηκαν ομοφώνως σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του ομαδικού βιασμού της νεαρής φοιτήτριας.

Την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η κυρία Κovτακτσή πρότεινε να απορριφθούν οι λόγοι αναίρεσης που προέβαλαν οι δύο καταδικασθέντες, τονίζοντας ότι η απόφαση του Εφετείου έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτούν το Σύνταγμα και η νομοθεσία.

«Οι δικαστές δεν επηρεάζονται από τα δημοσιεύματα, αποφασίζουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι καταδικασθέντες υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, πως κατά τη διάρκεια της δίκης τους στο Εφετείο παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς τους, καθώς δεν είχαν δίκαιη δίκη, αλλά και λόγω και της μεγάλης δημοσιότητας που είχε λάβει η υπόθεση. Επίσης, υποστήριξαν ότι δεν ελήφθησαν υπόψη από το δικαστήριο σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία.

Οι συνήγοροι της οικογένειας Τοπαλούδη τάχθηκαν με την εισαγγελική πρόταση, καθώς, όπως σημείωσαν, η σχετική απόφαση φέρει την ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που απαιτούν ο νόμος και το Σύνταγμα.

Αντιθέτως, οι συνήγοροι των δύο καταδικασθέντων υποστήριξαν αναλυτικά τους λόγους αναίρεσης που περιλαμβάνονται στη σχετική αίτηση των εντολέων τους και ζήτησαν την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση του ΣΤ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...