293
Ο Χρήστος Ταραντίλης είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τον προκάτοχό του | Faceboook/Χρήστος Ταραντίλης

Από τον ανέκφραστο στον εκφραστικό: Ποιος είναι ο Χρήστος Ταραντίλης που αντικαθιστά τον Στέλιο Πέτσα

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2021, 12:00
Ο Χρήστος Ταραντίλης είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τον προκάτοχό του
|Faceboook/Χρήστος Ταραντίλης

Από τον ανέκφραστο στον εκφραστικό: Ποιος είναι ο Χρήστος Ταραντίλης που αντικαθιστά τον Στέλιο Πέτσα

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2021, 12:00

Υπό κανονικές συνθήκες το ανέκφραστο πρόσωπο του Στέλιου Πέτσα είναι ιδανικό για αυτό του κυβερνητικού εκπροσώπου που εκ της θέσεώς του οφείλει να παραμένει ατάραχος και ανεπηρέαστος. Ομως, αυτό το πλεονέκτημα εξελίχθηκε σε μειονέκτημα: ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που μιλάει σαν ρομπότ ενώ αναφέρεται στη ζωή των ανθρώπων που διαλύεται και χάνεται δεν ήταν καθόλου καλή εικόνα –πέρα από τις άλλες, αναπόφευκτες μόνο ως ένα βαθμό, αστοχίες που μπορεί να του χρεωθούν. Ετσι, αποφασίστηκε η αλλαγή του προσώπου το οποίο θα σηματοδοτήσει και την ανανέωση της εικόνας της κυβέρνησης. Το όνομα αυτού, Χρήστος Ταραντίλης, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Ταραντίλης, καθηγητής και βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, οποίος ανέλαβε κυβερνητικός εκπρόσωπος στη θέση του κ. Πέτσα (αυτός μετακινείται στο υπουργείο Εσωτερικών υπό τον Μάκη Βορίδη) είναι «ένας άνθρωπος του Κυριάκου και ένας άνθρωπος της Επικοινωνίας», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Σε πολιτικό επίπεδο, πρωτογνωρίσαμε τον κ. Ταραντίλη ως μέλος του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ το 2017 ανέλαβε χρέη γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας στη ΝΔ.

Το 2019, εξελέγη πέμπτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και στη Βουλή έχει κληθεί να υποστηρίξει ως εισηγητής σημαντικά νομοσχέδια της κυβέρνησης, π.χ. Παιδείας, Περιβάλλοντος και, βεβαίως, τον προϋπολογισμό του 2021.

Ο Χρήστος Ταραντίλης στη Βουλή, υποστηρίζοντας τον προϋπολογισμό του 2021. Τώρα αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τώρα ανακοίνωσε ο ίδιος το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο κ. Ταραντίλης γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά στην Πάτρα και έκανε μεταπτυχιακό στην Επιχειρησιακή Ερευνα στο London School of Economics, ενώ έλαβε τον διδακτορικό τίτλο του από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο ίδιο αντικείμενο. Είναι καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Λήψης Αποφάσεων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της ερευνητικής μονάδας «Επιχειρησιακής Ερευνας και Συστημάτων Αποφάσεων» στο ίδιο πανεπιστήμιο.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...