373
Η Φώφη Γεννήματα στο βήμα της Βουλής - θέλει να είναι στη θέση της αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης | © Intime p.a.

Γεννηματά: Τι εννοώ όταν λέω «προοδευτική διακυβέρνηση»

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2021, 23:14
Η Φώφη Γεννήματα στο βήμα της Βουλής - θέλει να είναι στη θέση της αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης
|© Intime p.a.

Γεννηματά: Τι εννοώ όταν λέω «προοδευτική διακυβέρνηση»

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2021, 23:14

Τι σημαίνει προοδευτική κυβέρνηση την οποία επικαλέστηκαν προσφάτως τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου; Για τον τελευταίο είναι κάτι οραματικό, που ενδεχομένως να πρέπει να το συζητήσει πρώτα με τον Αλέξη Τσίπρα, αν ισχύουν τα όσα έγραψε «Το Βήμα της Κυριακής». Για την κυρία Γεννηματά το πράγμα είναι κάπως αλλιώς.

Το εξήγησε στη «RealNews» λέγοντας ότι η προοδευτική κυβέρνηση για μας έχει ως όρο και απαράβατη προϋπόθεση την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών με το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή. «Αυτή είναι η θέση μου και δεν χρειάζεται ερμηνεία ούτε επιδέχεται παρερμηνείες», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σε μια προσπάθεια να αποκρούσει τη φημολογία για άνοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης αντιδεξιού-αντιμητσοτακικού μετώπου —«ζωτική ανάγκη» χαρακτήρισε, «μια πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση»

Βέβαια η αλλαγή συσχετισμών χωράει πολλή κουβέντα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 32,5% στην κάλπη και το ΚΙΝΑΛ μόλις 8,5%, αλλά η δημοσκοπική καθήλωση του κόμματος του κ. Τσίπρα στο 20% κάνει την κυρία Γεννηματά να ελπίζει.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε με αυτό τον τρόπο, με τη λεγόμενη «προοδευτική κυβέρνηση», θα μπει «επιτέλους φρένο τόσο στη συντηρητική οπισθοδρόμηση όσο και στον ανεύθυνο λαϊκισμό, στη δημαγωγία και στην πλειοδοσία ψεύτικων υποσχέσεων», εξηγώντας ότι «για εμάς δεν είναι θέση κομματικής αλαζονείας ή πολιτικής ιδιοτέλειας αλλά θέση ευθύνης γιατί οι ένθεν κακείθεν, απομιμήσεις αποδείχθηκαν κίβδηλες».

Ξεκαθάρισε και πάλι πως η πορεία του ΚΙΝΑΛ θα είναι αυτόνομη, και «η διεκδίκηση πρωταγωνιστικού ρόλου στις πολιτικές εξελίξεις με προοπτική διακυβέρνησης, είναι ο θεμελιώδης όρος του συμβολαίου που έχω συνυπογράψει με την κοινωνική μας βάση και δεν τον διαπραγματευόμαστε».

Παράλληλα επιτέθησε σε όσους διακινούν «σενάρια» για «δορυφορικό ρόλο του ΚΙΝΑΛ», λέγοντας «τώρα που ο λόγος μας απλώνεται στην κοινωνία, το έργο και οι αξίες του ΠΑΣΟΚ αποκαθίστανται, είναι ώρα να το πάρουν μια και καλή απόφαση οι μνηστήρες κάθε πλευράς και τα διατεταγμένα παπαγαλάκια τους που εξακολουθούν να διακινούν σενάρια που μας επιφυλάσσουν δορυφορικό ρόλο. Η παράταξη μας, αυτόνομη, ισχυρή, θα πρωταγωνιστήσει ξανά στον αγώνα για πολιτική, οικονομική και κοινωνική αναγέννηση της Ελλάδας». Και χαρακτήρισε τη «νέα Αλλαγή» την «προοδευτική διακυβέρνηση» και τη «νέα σελίδα» για την χώρα μας, «κοινωνικό αίτημα που δεν ξεπηδά μόνο από τις αναμνήσεις, αλλά κυρίως από την ελπίδα του λαού μας να ξαναζήσει μέρες ευημερίας, ειρήνης και περηφάνιας που μόνο με το ΠΑΣΟΚ έζησε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...