498
Γεωργιάδης, Κικίλιας, Πιερρακάκης, Μιχαηλίδου μίλησαν για λίγο στα κανάλια καταφθάνοντας για την πρώτη μέρα στη δουλειά | SKAI/WebTV/CreativeProtagon

Από το πρωί στη δουλειά οι νέοι υπουργοί

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2019, 08:54
Γεωργιάδης, Κικίλιας, Πιερρακάκης, Μιχαηλίδου μίλησαν για λίγο στα κανάλια καταφθάνοντας για την πρώτη μέρα στη δουλειά
|SKAI/WebTV/CreativeProtagon

Από το πρωί στη δουλειά οι νέοι υπουργοί

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2019, 08:54

Κανονικά δεν πρέπει να συνιστά είδηση ότι κάποιος πηγαίνει στη δουλειά του στην ώρα του, νωρίς το πρωί. Αλλά ως δείγμα γραφής των νέων υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη το γεγονός ότι ο τηλεοπτικός φακός τούς συνέλαβε να προσέρχονται στα υπουργεία τους λίγο μετά τις 7 π.μ. είναι κάτι το ενθαρρυντικό.

Πρώτος έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών. Ο Χρήστος Σταϊκούρας εθεάθη να εισέρχεται στο κτίριο της οδού Νίκης λίγο μετά τις 7 π.μ.

O κ. Σταϊκούρας δεν έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ που τον περίμεναν. Χαιρέτησε τους εργαζόμενους που συνάντησε και έπειτα ανέβηκε γρήγορα τα σκαλιά για να πάει στο γραφείο του.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης έφτασε στο υπουργείο Ανάπτυξης Επενδύσεων και Επενδύσεων στις 7.34 π.μ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον περίμεναν είπε ότι «δεν μπορεί να αφήσουμε καμία ημέρα χαμένη και ότι τα καθήκοντα είναι πολλά και πολυσύνθετα».

Οπως εξήγησε «ετοιμαζόμαστε για τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Προτεραιότητά μας είναι να δούμε τα έτοιμα νομοσχέδια από τους προηγούμενους και ποια από αυτά χρειάζεται να τα φέρουμε στη Βουλή, δεν απαξιώνω το έργο κανενός, και να ξεκολλήσουν οι μεγάλες επενδύσεις».

Σε ερώτηση για τη συνάντηση που είχε την Τρίτη, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου για την επένδυση στο Ελληνικό ο νέος υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι «είχε ενημέρωση για τα ακριβή στάδια προκειμένου να ξεκολλήσει η επένδυση. Είναι ένα ένα σύνθετο έργο, επειδή, όμως, πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει προσωπικά ενδιαφέρον θα συντονίσει τα υπουργεία για να πάμε γρήγορα με την επένδυση στο Ελληνικό».

Νωρίς βρέθηκε στο υπουργείο και ο Βασίλης Κικίλας, ο οποίος σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και ομαδικής προσπάθειας στον τομέα της υγείας

«Ξέρω τη σημασία της συνεργασίας σε αυτή την προσπάθεια για την υγεία, τους έχουμε ανάγκη όλους, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, διοικητικό προσωπικό, συνδικαλιστές, αλλά και τη βοήθεια του κόσμου. Με τον κόσμο θα είμαστε σε μια συνεχή αλληλεπίδραση για να δούμε τι και πώς χρειάζεται να φτιαχτεί και θα εξηγούμε στον κόσμο το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για το κάθε τι. Είναι σύμμαχος ο κόσμος σε αυτή την προσπάθεια», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τις μονάδες στις οποίες θα δοθεί η μεγαλύτερη έμφαση και από που θα ξεκινήσει τις περιοδείες στα νοσοκομεία απάντησε: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο κάθε μέρα θα υπάρχει και κάτι. Είμαι προπονημένος και πρέπει να δούμε αν θα πιάσει τόπο αυτή η προπόνηση. Το κύριο βάρος παίρνουν τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας γιατί υπάρχει και πολύς κόσμος που έρχεται από την περιφέρεια».

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει το 5ευρω.

Οσο για τις εντολές που μπορεί να έχει λάβει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε πως «στο υπουργικό συμβούλιο στις έντεκα το πρωί ο Πρωθυπουργός θα έχει οδηγίες και φακέλους για τον καθένα».

Ο τηλεοπτικός φακός «συνέλαβε» τον νέο υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη να καταφθάνει λίγο πριν από τις 8 π.μ., ενώ περίπου την ίδια ώρα κατέφθασε στο υπουργείο Εργασίας η υφυπουργός αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...