196
Η πρόεδρος του CDU με τον νέο γενικό γραμματέα | REUTERS/Fabian Bimmer

Από τη Νεολαία του κόμματος ο νέος γενικός γραμματέας του CDU

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2018, 16:51
Η πρόεδρος του CDU με τον νέο γενικό γραμματέα
|REUTERS/Fabian Bimmer

Από τη Νεολαία του κόμματος ο νέος γενικός γραμματέας του CDU

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2018, 16:51

Ο Πάουλ Τσίμιακ, βουλευτής και ως σήμερα επικεφαλής της νεολαίας του κόμματος, εξελέγη το Σάββατο με ποσοστό 62,8% γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στη Γερμανία.

Ηταν ο μοναδικός υποψήφιος και υπήρξε πρόταση της νέας προέδρου Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Θεωρείται ότι την στήριξε και στην δική της υποψηφιότητα, ωστόσο το ποσοστό που έλαβε ερμηνεύεται ως απόδειξη του διχασμού που έχει επέλθει στο κόμμα μετά την χθεσινή αναμέτρηση για την προεδρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel, ο Τσίμιακ, σε συζητήσεις του με τα μέλη της Νεολαίας είχε αφήσει να εννοηθεί ότι στήριζε την Κραμπ-Καρενμπάουερ και, για πολλούς υποστηρικτές του Φρίντριχ Μερτς, είχε προχωρήσει σε σχετική συμφωνία με το στρατόπεδο της νέας προέδρου.

Η Νεολαία του κόμματος είχε περισσότερους από 110 εκπροσώπους στο Συνέδριο, δηλαδή λίγο πάνω από το 10% του σώματος.

Ο 33χρονος Τσίμιακ θεωρείται ότι ανήκει στην συντηρητική πτέρυγα του κόμματος, ενώ είναι πολιτικός φίλος του τρίτου υποψήφιου, Γενς Σπαν. Το Spiegel προσθέτει ότι στον β΄γύρο της χθεσινής ψηφοφορίας, ο αρχηγός της Νεολαίας φρόντισε να διοχετεύσει πολλές από τις ψήφους του Σπαν προς την Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Ο νέος γενικός γραμματέας είναι πολωνικής καταγωγής και έχει μεγαλώσει στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, πατρίδα τόσο του Φρίντριχ Μερτς όσο και του Γενς Σπαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...