212
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν | ΓτΠ ANDREA BONETTI

Τσίπρας: «Επαναφέρουμε τις ελληνορωσικές σχέσεις στις ράγες που στρώσαμε από το 2015»

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2018, 12:02
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν
|ΓτΠ ANDREA BONETTI

Τσίπρας: «Επαναφέρουμε τις ελληνορωσικές σχέσεις στις ράγες που στρώσαμε από το 2015»

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2018, 12:02

Με την επαναφορά ενός τρένου στις ράγες παρομοίασε ο Αλέξης Τσίπρας τις σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας με αφορμή την επίσκεψή του στη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Σε άρθρο του με τίτλο «Δεν κάνουμε εξωτερική πολιτική χάριν τρίτων»  στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αναφέρεται ακόμη στην έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση.

«Επαναφέρουμε τις σχέσεις των δύο χωρών στις ράγες που με κόπο στρώσαμε από το 2015 έως σήμερα και αναδεικνύουμε τις ευκαιρίες που ανοίγονται για τις ελληνορωσικές σχέσεις, μετά την έξοδο της χώρας από την κρίση και υπό τις νέες γεωπολιτικές συνθήκες» αναφέρει ο Πρωθυπουργός.

Τονίζει ότι η επίσκεψη έγινε με την Ελλάδα εκτός μνημονίων και έχοντας «επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Ελλάδα «καθίσταται διαμετακομιστικός και ενεργειακός κόμβος στην περιοχή, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για επενδύσεις, όχι μόνο στον τουρισμό και στην αγορά ακινήτων, αλλά σε στρατηγικές υποδομές μεταφορών και ενέργειας και πολλούς άλλους τομείς».

Με αφορμή και τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει πως «η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει τα κρίσιμα εθνικά της θέματα υπό το πρίσμα τρίτων δυνάμεων. Είτε αυτές είναι σύμμαχες δυνάμεις στο ΝΑΤΟ, είτε σημαντικοί εταίροι όπως η Ρωσία. Αντιμετωπίζουμε τα εθνικά μας θέματα και εργαζόμαστε για την επίλυσή τους, υπό το πρίσμα των εθνικών μας συμφερόντων και μόνο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...