253
Εικόνα από τις καταστροφές στους χώρους της Θεολογικής | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πρυτανεία ΑΠΘ: Η αστυνομία ψεύδεται για τους βανδαλισμούς στη Θεολογική

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2018, 12:54
Εικόνα από τις καταστροφές στους χώρους της Θεολογικής
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πρυτανεία ΑΠΘ: Η αστυνομία ψεύδεται για τους βανδαλισμούς στη Θεολογική

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2018, 12:54

Η Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διέψευσε σε ανακοίνωσή της τους ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι δεν είχε υπάρξει ενημέρωση των αρχών για τις πορείες την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου και τις καταστροφές στους χώρους του ΑΠΘ.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είχε αναφέρει ότι «δεν είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από τις αρμόδιες Πρυτανικές Αρχές, μέχρι που ολοκληρώθηκαν οι πορείες στην πόλη, για τα αδικήματα που διαπράττονταν εντός του χώρου του Α.Π.Θ.».

Ωστόσο η Πρυτανεία σημειώνει ότι «είναι δυστυχώς υποχρεωμένη να διαψεύσει» την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Υποστηρίζει ακόμη ότι «πέραν των σχετικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με αρμόδιους Εισαγγελικούς και Αστυνομικούς λειτουργούς, στάλθηκε έγκαιρα και έγγραφη ενημέρωση για την κατάληψη της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. και πρόσκληση για παρέμβαση για την προστασία της».

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι «με το υπ. Αριθμ. Πρωτ. 11333/6-12-18 έγγραφο, που στάλθηκε ηλεκτρονικά στις 11:16 το πρωί της 6/12/2018, ενημερώθηκαν η Εισαγγελία Πρωτοδικών και η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για την κατάληψη του κτιρίου της Θεολογικής από αναρχικούς, την αδυναμία εισόδου μελών του ΑΠΘ, και την αδυναμία λειτουργίας της Σχολής.

» Το έγγραφο καταλήγει με πρόσκληση για ενέργειες, αναφέροντας επί λέξει: “Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας για την προστασία των δημοσίων κτιρίων του ΑΠΘ”».

» Είναι πράγματι σοβαρό θέμα όταν θεσμικοί φορείς της Ελληνικής κοινωνίας, όπως το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, εκδίδουν ανακοινώσεις ενημέρωσης της κοινής γνώμης, που διαψεύδονται με αδιαμφισβήτητο τρόπο από τα γεγονότα που έχουν συμβεί».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποχώρηση των καταληψιών από τους χώρους της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ αποκαλύφθηκαν ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ στους χώρους διδασκαλίας και τον εξοπλισμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...