467
|

Ανήλικοι οι δράστες του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη – συνελήφθη και ειδικός φρουρός της Αστυνομίας!

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2021, 09:23

Ανήλικοι οι δράστες του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη – συνελήφθη και ειδικός φρουρός της Αστυνομίας!

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2021, 09:23

Στον εντοπισμό και στη σύλληψη δύο ανηλίκων για τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του Μετρό στην Ομόνοια την περασμένη Τετάρτη προχώρησε η Αστυνομία. Πρόκειται για έναν 15χρονο και έναν 17χρονο εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι συνελήφθη και ειδικός φρουρός ο οποίος αν και γνώριζε για το περιστατικό, φέρεται να το αγνόησε και δεν ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές, με συνέπεια οι δύο δράστες να καταφέρουν να αποφύγουν τη σύλληψη εντός του 48ώρου του Αυτοφώρου.

Σύμφωνα με tanea.gr και τον Βασίλη Γ. Λαμπρόπουλο, ο ειδικός φρουρός ήταν γείτονας των δυο νεαρών και προσφέρθηκε να τους βοηθήσει και να τους ενημερώνει για να μην τους συλλάβει η ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ είναι η ακόλουθη:

Μετά τον βίαιο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας, από δύο (2) νεαρά άτομα την Τετάρτη 13/01/2021, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών διενέργησε επισταμένες έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών.

Στο πλαίσιο των ερευνών επετεύχθη ο εντοπισμός δύο (2) ανήλικων ημεδαπών, ηλικίας δέκα πέντε (15) και δέκα επτά (17) ετών, οι οποίοι προσήχθησαν χθες το απόγευμα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στο περιστατικό και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.

Σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία και σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός, ο οποίος, όπως προέκυψε, αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο (2) παραπάνω συλληφθέντων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και οδηγείται ομοίως σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πώς φτάσαμε στη σύλληψη

Οι δύο νεαροί δεν είχαν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν. Η προσαγωγή τους έγινε έξω από το σπίτι τους, όπου κρύβονταν μετά την επίθεση για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις πρώτες ώρες της επίθεσης εναντίον του υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ – το μεσημέρι της Τετάρτης – η ΕΛΑΣ γνώριζε την ταυτότητα και τα κινητά τηλέφωνα των δύο ανήλικων (15 και 17 ετών) δραστών (ως γνωστόν ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη γιατί τους υπέδειξε να φορέσουν μάσκα στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορονοϊού)

Μάλιστα, είχε θέσει σε παρακολούθηση τα τηλέφωνα των ιδίων και των οικείων τους που διαμένουν στο Περιστέρι.

Τα στοιχεία αυτά για τους δράστες και τους αριθμούς των κινητών τους φέρεται να είχαν αντληθεί από πληροφορίες από τις πρώτες ώρες της επίθεσης και από συνδυασμούς τηλεφωνικών κλήσεων.

Μέσω αυτής της παρακολούθησης των κινητών το τελευταίο 48ωρο είχε καταγραφεί συνομιλία στενού συγγενούς των δύο ανήλικων παιδιών με νεαρό ειδικό φρουρό που ήταν γείτονας και οικογενειακός γνωστός, όπου τον ενημέρωσε για την εμπλοκή των δύο νεαρών στην επίθεση και φέρεται να συζήτησαν για τον τρόπο «χειρισμού» της υπόθεσης, χωρίς ο αστυνομικός φρουρός να ενημερώσει την υπηρεσία του για την πληροφόρηση που είχε από τη γυναίκα.

Οι δύο δράστες ζούσαν με τη μητέρα τους, που είναι υπάλληλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...