756
| Instagram/tuckercarlson

Ανίερη τηλεσυμμαχία: «Σε λίγες ώρες» η συνέντευξη του Πούτιν στον Τάκερ Κάρλσον

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2024, 07:35
|Instagram/tuckercarlson

Ανίερη τηλεσυμμαχία: «Σε λίγες ώρες» η συνέντευξη του Πούτιν στον Τάκερ Κάρλσον

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2024, 07:35

Τι συμβαίνει όταν ένας τοξικός άνθρωπος της τηλεόρασης, ένας τηλε-ευαγγελιστής περισσότερο από δημοσιογράφος, συναντά έναν δικτάτορα, δήθεν για να ακουστεί «η αλήθεια»; Θα το μάθουμε τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) όταν μεταδοθεί η περιβόητη πια συνέντευξη που πήρε ο αμερικανός τηλεπαρουσιαστής Τάκερ Κάρλσον από τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Μια συνέντευξη που πρέπει να ιδωθεί υπό το πρίσμα ενός πολέμου στην Ουκρανία που μαίνεται για δύο χρόνια και μιας προεκλογικής μάχης που μαίνεται στις ΗΠΑ εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου –ο Κάρλσον είναι άνθρωπος του Ντόναλντ Τραμπ και πολλοί θα ήθελαν να τον δουν ως υποψήφιο αντιπρόεδρό του.

Ο Κάρλσον, ένα είδος αμερικανού Τράγκα, έκανε γνωστό ότι πήρε τη συνέντευξη από τον ρώσο πρόεδρο και αυτή θα μεταδοθεί το απόγευμα (τοπική ώρα ΗΠΑ) μέσω του ιστοτόπου του.

Ο Κάρλσον, επί χρόνια βεντέτα του συντηρητικού Fox News, που ούτε όμως κι αυτό τον άντεξε και τον έδιωξε πέρυσι τον Απρίλιο, γνωστοποίησε ότι η συνέντευξη θα αρχίσει να προβάλλεται στις 18:00 (ώρα Ουάσινγκτον· 01:00 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας). Το είπε με ανάρτησή του στο Instagram, μια μαυρόασπρη εικόνα, στην οποία διακρίνονται τα πρόσωπα των δυο ανδρών, κάπως σαν διαφήμιση αγώνα πυγμαχίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tucker Carlson (@tuckercarlson)

Ο Κάρλσον, που απηχεί συχνά τις απόψεις του Ντόναλντ Τραμπ (μετέδιδε εν γνώσει του τα ψέματα περί νοθείας στις εκλογές του 2020, ψέματα που τον έκαναν ιδιαίτερα δημοφιλή στην ακροδεξιά πτέρυγα των Ρεπουμπλικανών και επέτρεψαν στον πρώην πρόεδρο να χτίσει ένα αφήγημα), μετέβη προ ημερών στη Μόσχα για να πάρει την πρώτη συνέντευξη που συμφώνησε να παραχωρήσει ο Πούτιν σε δυτικό δημοσιογράφο μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην επικράτεια της Ουκρανίας, την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Ο 54χρονος συντηρητικός σχολιαστής, ο οποίος έχει επικρίνει επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες την αμερικανική υποστήριξη στο Κίεβο, είναι σήμερα ο παρουσιαστής εκπομπής που προβάλλεται μέσω X (του πρώην Twitter).

Η επίσκεψη του πρώην αστέρα του τηλεοπτικού δικτύου που προτιμά η αμερικανική Δεξιά, ο οποίος όχι σπάνια διαδίδει θεωρίες συνωμοσίας, έτυχε ευρείας κάλυψης σε ρωσικά ΜΜΕ.

Το Κρεμλίνο πάντως αντέκρουσε τον ισχυρισμό του Κάρλσον, που διατείνεται ότι ήταν ο μοναδικός που επιδίωξε να πάρει συνέντευξη από τον ρώσο πρόεδρο, διαβεβαιώνοντας πως έχουν ληφθεί αρκετά αιτήματα για την παραχώρηση συνεντεύξεων από δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, ο κ. Κάρλσον έχει πάρει «θέση που έρχεται σε αντίθεση με αυτή των παραδοσιακών αγγλοσαξονικών ΜΜΕ», εξήγησε χθες ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η απρόσκοπτη πρόσβαση που προσφέρθηκε στον κ. Κάρλσον έρχεται σε διαμετρική αντίθεση με τη μεταχείριση που έχουν άλλοι ξένοι δημοσιογράφοι στη Ρωσία. Δύο αμερικανοί δημοσιογράφοι, ο Εβαν Γκέρσκοβιτς και η Αλσού Κουρμάσεβα, συνελήφθησαν από τις ρωσικές Αρχές την περασμένη χρονιά και παραμένουν σε φυλακές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...