404
| Intime

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών – Πού θα κινηθούν οι βάσεις

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2020, 07:59
|Intime

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών – Πού θα κινηθούν οι βάσεις

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2020, 07:59

Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες μαθητές, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Με το που άνοιξε λίγο μετά τις 9.00 η ιστοσελίδα «έπεσε» λόγω υπερφόρτωσης.

Ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική ανάρτηση, τα αποτελέσματα έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα λύκεια ως το μεσημέρι.

Από το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επιπλέον, σήμερα ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα αποτελέσματα αυτά θα αναρτηθούν επίσης στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις βάσεις κάνουν λόγο για πτώση στις ιατρικές σχολές που μπορεί να φτάσει και τα 800 μόρια. Δεν αποκλείεται, όπως ανέφερε το Mega, για πρώτη φορά να δούμε φέτος τμήμα ιατρικής σχολής κάτω από τα 18.000 μόρια.

Μεγάλη πτώση αναμένεται και στις βάσεις του 3ου επιστημονικού πεδίου, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων που συγκέντρωσαν πάνω από 17.000 μόρια και διεκδικούν τις σχολές αυτές είναι λίγο περισσότεροι από 1.000. Αντίθετα, μικρή πτώση βάσεων αναμένεται στις Νομικές Σχολές.

Με μήνυμά της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών.

«Ευοδώθηκαν οι προσπάθειές σας, και μάλιστα υπό πρωτόγνωρες συνθήκες», σημείωσε η υπουργός και ευχήθηκε στους νέους φοιτητές καλή πρόοδο και επιτυχία στις σπουδές τους.

Η Νίκη Κεραμέως απευθύνθηκε όμως και σε όσους δεν πέτυχαν τους στόχους τους: «Η σημερινή ημέρα ανοίγει μπροστά σας μία νέα προοπτική, μία αφορμή να επανεξετάσετε τις επιλογές σας και να διαλέξετε το δρόμο που σας ταιριάζει . Είναι η αρχή μίας νέας πορείας, που με όρεξη και προσήλωση θα ακολουθήσετε».

Τέλος η υπουργός Παιδείας εξήρε και τη συμβολή των εκπαιδευτικών και των οικογενειών των υποψηφίων, που -όπως ανέφερε- «ήταν δίπλα τους και σε αυτήν την πρόκληση».

«Από την πλευρά μας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα να εξασφαλίσουμε σε όλες και όλους σας περισσότερες, ποιοτικότερες, πιο διευρυμένες επιλογές, για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό που σας αξίζει»,  καταλήγει η κυρία Κεραμέως στο μήνυμά της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...